SVT:s nya besked om ”Fråga doktorn” – efter tunga motgången för tv-profilerna

Premiären stoppades till följd av covid-19.
Men nu meddelar SVT att ”Fråga doktorn” är tillbaka.

Förra året tog programledaren Sofia Rågenklint över rollen som programledare för populära måndagsprogrammet ”Fråga doktorn”. Efter 18 år lämnade Suzanne Axell över stafettpinnen.

Vid sin sida har Rågenklint haft läkaren Karin Granberg. Tidigare meddelade SVT att kanalen är nöjda över deras insats, men att de inte vill gå in på några detaljer kring just hur länge de har skrivit kontrakt för att medverka i programmet.

”Tittarnas respons på Sofia Rågenklint och Karin Granberg har varit väldigt bra och duon kommer leda programmet även under 2022. Vi svarar inte på frågor om kontraktskrivning, så hur länge de kommer fortsätta leda programmet kan vi inte svara på”, skrev SVT:s pressansvariga i ett mejl.

Rågenklint och Granberg. Foto: SVT

Klart är i alla fall att den populära duon leder programmet även i år. Egentligen skulle den nya säsongen av ”Fråga doktorn” haft premiär redan förra måndagen. Men detta var tyvärr inte möjligt.

Då meddelade SVT i ett pressmeddelande att programstarten skulle skjutas upp.

LÄS MER: Suzanne Axells ärliga ord om Sofia Rågenklint i ”Fråga doktorn”– verkliga relationen: ”Väldigt nervös”

Anledningen då var att de båda tv-profilerna insjuknat och testats positivt för covid-19.

– De behöver av förklarliga skäl sätta sig själva i karantän. Det är så klart tråkigt att behöva skjuta på premiären men det viktiga är att Sofia och Karin får bli friska och inte bidrar till att sprida smittan vidare, sade SVT:s projektledare Maria Höglund då i pressmeddelandet.

LÄS MER: Därför tvingades SVT stoppa premiären av Fråga doktorn

Glädjebeskedet om Fråga doktorn

Men nu kan Nöjeslivet meddela positiva nyheter för alla tittare som längtat efter ”Fråga doktorn”. På måndagskvällen klockan 18.45 är det nämligen äntligen dags igen för det mycket omtyckta programmet.

”Fråga doktorn kör ikväll”, skriver SVT:s pressansvariga till Nöjeslivet.

Enligt tv-tablån gästas programledaren Sofia Rågenklint av skivbolagsdirektören och entreprenören Bert Karlsson som berättar hur prostatacancern gjorde att han fick en ny syn på livet. Dessutom väntas infektionsläkare Maria Furberg svara på tittarnas frågor.

Sofia Rågenklint
Foto: SVT

Visst har vi sett fram emot nya avsnitt av ”Fråga doktorn”? Skriv gärna en kommentar!