Foto: SVT

Tareq Taylors tårar – efter tuffa insikten: ”Det här är resultatet av hela mitt liv”

Tareq Taylor tvingades till tuffa beslut.

Då brast det för den folkkäre tv-kocken.

– Det här är resultatet av hela mitt liv, säger han till Ekonomikanalen.

Tareq Taylor, 51, har gjort stor succé med egna tv-programmet ”Tareq Taylors matresa” under vintern. Personliga möten mixas med intressanta samtal om matkultur och test av olika rätter.

På tisdagen sändes det fjärde avsnittet i programserien ”Tareq Taylors matresa” i SVT1. Då besökte Tareq tillsammans med kocken Boaz Jerusalems äldsta och största marknad, Mahne Yehuda. De blev också spontant inbjudna till en bröllopsmiddag i Betlehem.

Men Tareq Taylor är inte ”bara” en omtyckt tv-kock.

Han är också restaurangägare och mitt i coronapandemin har han varit en tydlig röst för alla branschen som drabbats hårt under 2020. Även Taylor har haft en tuff period med egna restaurangen Kockeriet i Malmö.

Tareq Taylor
Foto: SVT

Fått se vänner kämpa hårt

Tareq Taylor har tidigare berättat för Newsner om hur han har fått se kollegor och vänner kämpa hårt för att få restauranger och barer att gå runt.

 Det har varit ett väldigt turbulent år kan man säga. Man har kastats mellan hopp och förtvivlan, har han tidigare sagt till Newsner.

 Det är en vansinnig situation som vi befinner oss i. Vänner och kollegor har fått stänga ner sina verksamheter och fått ansöka om konkurs. Många personer har fått se sina livsverk gå under, sade Tareq Taylor då.

Foto: SVT

Tareqs tårar: ”När jag var tvungen att tacka för den här tiden…”

I en intervju med Ekonomikanalen öppnar Taylor om känslorna kring den tuffaste perioden i våras.

– Vi drev vidare i nästan två veckor då matsalen i stort sett var tom. Den dag jag var tvungen att tacka för den här tiden till dem som inte var fast anställda grät jag, säger Tareq Taylor till Ekonomikanalen.

För den folkkäre tv-kocken finns det inget annat än att kämpa vidare.

– Det här är resultatet av hela mitt liv. Att stänga detta är fullständigt otänkbart. Allt jag har gjort, har jag gjort för att det här ska finnas, säger Tareq Taylor till Ekonomikanalen.

Tareq Taylor är aktuell med egna SVT-programmet ”Tareq Taylors matresa”. Foto: SVT

Vad tycker du om Tareqs egna program? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.