Tittarna rasar mot TV4 – efter Wincents beteende i Farmen: ”Spårat ur”

Efter bilderna på Hans Wincent.

Nu rasar tittarna mot Farmen.

”Har spårat ur fullständigt”, skriver en användare.

Årets säsong av TV4-produktionen ”Farmen” har präglats av hög dramatik, spänning och oväntade vändningar.

Det har varit blodiga sjukhusbesök, starka tårar och sammanbrott samt tittarfavoriter som tvingats lämna. Många tittare har varit starkt engagerade och programmet har såväl hyllats som kritiserats.

Nu har ännu en situation fått tittare att reagera starkt. Det är efter ett klipp med Hans WincentTV4:s sociala medier som flera svarar med hårda ord mot produktionen och beteendet. Något som även Hänt skrivit om tidigare.

Foto: Jakob Dahlström/TV4

Hans Wincents ord uppmärksammas

Hans Wincent, 50, är en återkommande profil i Farmen. Wincent, som är hovslagare och hästuppfödare till vardags, agerar som expertbonde i programmet och är bland annat den som ger deltagarna på gården uppdrag och belöningar.

LÄS MER: Så lever tittarfavoriten Hans Wincent utanför rampljuset – efter kärleksfulla giftermålet i ”Farmen”

I det nu uppmärksammade klippet i TV4:s kanaler berättar Hans Wincent att deltagarna har fått bygga ett staket till grisarna. Men inte vilket staket som helst – utan ett elstaket, trots att det inte fanns för hundra år sedan.

”Nu har de fått in grisar på Farmen. Och ni kanske kommer att se att det finns ett litet elstaket innanför, det staket som farmarna har byggt. Men det är helt enkelt för att vi ska kunna göra en riktigt stor och trevlig hage åt grisarna. Så vi får tumma lite på det där. Det kanske inte fanns för hundra år sedan men grisarna ska ha det riktigt bra”, säger Hans Wincent.

Elstaket fanns inte för hundra år sedan – men vår prioritet är att grisarna ska ha det riktigt bra ❤️

Elstaket fanns inte för hundra år sedan – men vår prioritet är att grisarna ska ha det riktigt bra ❤️

Posted by Farmen on Monday, February 14, 2022

Tittarnas kritik mot Farmen

Orden får många att reagera. Vissa tittare menar att Hans Wincent är alldeles för snäll mot deltagarna och att för många uppdrag godkänns även om de inte håller måttet.

”Vissa saker får man nog tumma lite på. Dock begriper jag inte hur grindarna kunde få godkännas fast Wincent förklarade hur lätt grisarna kan ta sig ut med trynet etc. De var ju alltså inte bra helt enkelt”, skriver en användare och får medhåll:

”Likadant tyckte jag om torkvindan, hur sjutton kunde han godkänna den? Vincent har blivit snällare och mat får dom i överflöd jämfört med förr om åren”, skriver en annan.

”Ja det är för jäkligt med alla dessa mat- o godisransoner som dom får. Fanns inte för 200 år sen. Så farmen har helt spårat ur”, skriver en tredje.

”Spårat ur fullständigt”

Andra klagar på att hela programmets struktur har förändrats. Det ska som bekant handla om ett antal deltagare som lever som bönder gjorde på 1800-talet, men flera menar att dramatiken numera mest står i fokus.

”Nog sjuttsingen har det spårat ur. I början gick det ut på att sköts en farm sista veckan skulle ju en person sköta farmen själv, bara för att vi skulle kunna om dom kan sköta en farm. Nu är det bara ett jäkla paktande stjäla mat för varandra , och den som vinner skulle nog inte kunna sköta en farm, för det verkar som boken inte läses så mycket att dom kommer ihåg nåt”, skriver en användare.

”Farmen har spårat ur fullständigt, på Torpet får man ju inte ens se när uppdragen godkänns, bara att de får en stor korg med mat öl och ibland sprit. Farmen handlar bara om intriger och bråk numera, knappt något om hur man sköter en gård”, kommenterar en annan.

Vad tycker du om årets säsong av Farmen? Lämna gärna en kommentar!