Tittarstorm mot Bingolotto – efter agerandet i direktsändning: ”Osmakligt i ett familjeprogram”

Bingolotto får hård kritik av tv-tittarna.

Efter frågan till skådespelaren Marianne Mörck i direktsändning – nu svarar programmet på kritiken, skriver Expressen.

Det var i söndagens avsnitt av ”Bingolotto” som folkkära skådespelaren tillika årets julvärd Marianne Mörck gästade programmet i Göteborg.

Då plockade programledaren Rickard Olsson fram ett specialhjul – med massor av frågor till gästen.

Foto: TV4

Marianne får bland annat svara på frågan vilken som är hennes största fobi.

– För mycket folk! Torgskräck, utbrister hon och skrattar sen.

Olsson snurrar då på hjulet igen för att få fram en ny fråga. Den lyder: Vad står högst upp på din ”bucket list”, vilket ungefär betyder vad hon vill göra framöver?

– Oh det är så mycket, jag vill öppna ett fik på E6:an för långtradarchaufförer! Jag vill ta hand om alla djur och bo med en veterinär! Alla katter och djur får man slänga in till mig. Sen vill jag jobba i långvården, säger Mörck.

Kritiserade frågan till Mörck i Bingolotto: ”Vem drömmer du om att slå på käften?”

Sen får Mörck en annan personlig fråga: Hur ofta ljuger du om hur du mår?

– Jag ljuger inte om det, jag mår väldigt bra. Jag har inget socker, kolesterol, jag äter för mycket men det gör ingenting. Jag är född glad och mår bra.

Men det är frågan som kommer sen som har fått många tittare att reagera: ”Vem drömmer du om att slå på käften?” står det att läsa på hjulet vilket Rickard Olsson också läser högt.

Då svarar Marianne Mörck, efter viss eftertänksamhet:

Foto: TV4

– Ja, det är Donald Trump alltså, säger Mörck.

– Då är vi två, svarar programledare Olsson och gör en high-five med Mörck i TV4:s direktsändning.

Foto: TV4

Frågan – och agerandet – har fått stor kritik från tittarna på Bingolottos Facebook-sida, där många har skrivit in till programmet med klagomål.

”Det var sista gången jag spelar Bingolotto, totalt osmakligt att i ett familjeprogram ha en fråga vem man vill slå på käften, och gästen svarar Donald Trump och programvärden gör highfive och säger ”Jag med”. Jag tar avstånd från alla våldstendenser och avslutar mitt spel hos er”, skriver en upprörd tittare på Bingolottos Facebook-sida.

”Fruktansvärt smaklöst”

Som får medhåll av massor av andra kritiska tittare.

”Det här var fruktansvärt smaklöst!!! Frågan borde inte ens varit med. Fy och vet skäms ända ner i fotsulorna, den som gjort frågorna, och jag vet inte hur ni ska ta er ur detta TV4!! Är det värdigt ett familjeprogram?” skriver en annan tittare.

En annan tittare menar att kritiken är ”trams”.

”Finns värre saker att gnälla över, än en sådan liten småsak. Normalt folk har nog alltid velat slå en president eller diktator på käften någon gång, så som en del av dem beter sig”, skriver en annan tittare.

Vilka magiska röster, och vilket häftigt medley Tenori & Marianne Mörck bjöd oss på. Och du har väl inte missat att du kan vinna biljetter till deras konsert? Tävla här: https://bit.ly/2vZe6vh

Gepostet von BingoLotto am Sonntag, 9. Februar 2020

Bingolottos svar på kritiken

Nu har Bingolotto svarat på kritiken. I en intervju med Expressen svarar programmets affärsområdetschef Mikael Kjellström:

– Det är naturligtvis olyckligt att några personer uppfattade situationen med Marianne Mörck och vår programledare Rickard Olsson som propaganda och en uppmaning till våld, något Folkspel och ”Bingolotto” tar starkt avstånd ifrån.

Vad tycker du om kritiken mot Bingolotto, är den rimlig? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

TV: Sveriges TV-historia