TV4 svarar efter frågorna – om Maria Forsbloms och Sofia Geites relation

Sofia Geite, 37, gör succé i Nyhetsmorgon.
Samtidigt frågar sig tittarna om hon är syster med TV4-kollegan Maria Forsblom.
Nu svarar TV4 på frågorna, vilket även sajten Hänt uppmärksammat.

Nyhetsmorgon i TV4 förgyller morgnarna för hundratusentals tittare – vardag som helgdag.

Nu har Nyhetsmorgon-familjen utökats med ett ansikte som många säkert har sett i rutan tidigare. Reportern och programledaren Sofia Geite, 37, har på senare tid tagit klivet in som programledare i Nyhetsmorgon – TV4:s stora flaggskepp.

Där har hon bildat ett uppskattat programledarpar tillsammans med den rutinerade Jesper Börjesson, 49. Många tittare har hört av sig till kanalen med hejarop för valet att placera Geite och Börjesson i samma program.

”Jag vill se och höra mer av Sofia! Proffsig!”, skriver exempelvis en tittare i kommentarsfältet på sociala medier där TV4 ofta brukar kommunicera med sina följare och tittare.

Sofia Geite leder Nyhetsmorgon och Efter fem i TV4 – gör succé bland tittarna

För den som även följt TV4:s eftermiddagsprogram, ”Efter fem”, under hösten är Sofia Geite inget nytt namn. Där har hon nämligen delat på programledarskapet med Axel Pileby.

Men att kliva in i Nyhetsmorgonstudion är någonting som Sofia tycks ha sett fram emot.

”Vilken lycka att få lyssna till bra livemusik på arbetstid. På första parkett dessutom”, skriver Sofia glatt på sociala medier efter tisdagens direktsändning i TV4-huset.

Hur länge Sofia ska hoppa in i Nyhetsmorgon är lite oklart. Före nyår skrev hon följande på sin Instagram:

”Avbröt julledigheten för roligt inhopp på Nyhetsmorgon. Tack Jesper Börjesson för fin support. ⭐️ Nu – ledig hela 2019 ut”, skrev Sofia då.

Men efter årsskiftet har hon fortsatt att vara med i Nyhetsmorgon – till tittarnas stora glädje!

I samband med premiärsändningen i Nyhetsmorgon berättade Sofia om nervositeten.

– Jag vet inte exakt vad det var men ljudteknikern kom fram sen och berättade att det faktiskt höll på att börja brinna. Jag vet faktiskt inte varför. Det kan vara för de härliga premiärnerverna hos mig och Axel gjorde att allting blev väldigt varmt i studion, sade Sofia i programmet, enligt Hänt.

Samtidigt har många tittare också frågat sig om Sofias bakgrund – då de tycker att hon är väldigt lik en annan programledare till utseendet. Nämligen kollegan Maria Forsblom, 33.

”Är de tvillingar Sofia och den andra programledaren med långt hår” frågar sig en tittare i kommentarsfältet.

TV4:s svar – efter tittarnas frågor om Maria och Sofia

Nyhetsmorgons medarbetare har då gått in och gett svar på tal.

”Hej! Maria Forsblom och Sofia Geite är inte tvillingar, bara lika! 😉” skriver TV4 i ett svar till tittarna.

En annan tittare har gått med samma fundering.

”Jag hade samma fundering! Men bägge är vackra och fantastiska programledare!”

Och visst är de lika!

I sociala medier har Sofia tidigare förklarat att hon skulle vilja träffa sin vän Maria Forsblom lite oftare. Det har väl varit svårt med tanke på arbetstiderna som Nyhetsmorgon innebär.

Därför var det en glad Sofia som skrev följande på Instagram i december då de båda jobbade med Nyhetsmorgon:

”Svårt att hinna ses så ofta som vi önskar. Men vecka 47 går till historien med att vi både inledde den och avslutade den ihop”.

Maria Forsblom och Sofia Geites långa vänskap

Forsblom och Geite har varit vänner länge.

”Återföreningen är här! För 8 år sen lärde vi känna varandra på lokal-tv men sen gick våra jobbvägar åt olika håll. Idag kom äntligen lyckans dag då jag och Sofia Geite fick jobba i samma studio igen”, skrev Forsblom på Instagram förra sommaren då vännerna också jobbade tillsammans.

Så roligt att få jobba tillsammans med sin vän! Ni är båda underbara, Sofia och Maria! Passa gärna på att skicka dem er kärlek och uppskattning i kommentarsfältet på Facebook. ☺️

TV: Sveriges TV-historia