Foto: TV4

TV4:s besked om framtiden för succéprogrammet ”Fyraåringarna på äldreboendet”

”Fyraåringarna på äldreboendet” prisades med Kristallen – och visas just nu i repris på TV4.
Men blir det någon ny säsong av det omåttligt populära faktaprogrammet?
Så här svarar kanalen.

”Fyraåringarna på äldreboendet” gjorde stor succé i tv-rutan och fångade många tittares hjärtan under förra året. Programmet blev så populärt att det till slut också prisades på tv-branschens stora Kristallen-gala.

TV4 fick ta emot priset ”Årets faktaprogram” för programmet där ett gäng förskolebarn tillbringade tid tillsammans med seniorer på ett äldreboende.

– Vi måste få tacka våra fantastiska deltagare, både små och stora, som gått in i det här med sådant mod. Vi måste tacka pedagogerna Michael och Malin, våra experter Ingemar och Anne, alla anhöriga som stöttat oss. Vi måste tacka TV4 som vågade satsa på ett sådant här program som faktiskt har målgrupper som inte syns så mycket i tv. Och vi måste tacka det fantastiska teamet som jobbat med det här, ni har varit magiska, sade producenten Elin Sikell-Lundin i tacktalet.

”Fyraåringarna på äldreboendet” fick ta emot tv-priset Kristallen i höstas. Foto: SVT

Att äldres mående lyftes fram genom programmet ansågs av många vara det allra viktigaste.

– Vi är ju jätteglada för priset och uppmärksamheten. Att vi lyckats nå ut i den här viktiga frågan. Till saken hör också att vi även tog hem Ria-priset för bästa non-scripted program, säger exekutive producenten Martin Nygren på TV4, till Nöjeslivet.

Samtidigt satt flera av tv-stjärnorna själva och firade framgångarna framför tv:n på äldreboendet. TV4 har fortsatt kontakt med boendet, och under Kristallengalan var det fest bland de äldre.

– Vi har lite kontakt med dem via vårt produktionsbolag Meter och har skickat blommor och grattis för alla fina utmärkelser, säger Martin Nygren.

Blir det någon ny säsong av ”Fyraåringarna på äldreboendet”?

Fyraåringarna på äldreboendet
Foto: TV4/Cmore

Just nu visar TV4 repriser av det populära programmet under dagtid i tablån. Men hur blir det i framtiden – kommer det att spelas in nya avsnitt från äldreboendet?

Enligt Martin Nygren står en stor sak emellan det från att bli verklighet: coronapandemin.

– Jag tror inte att frågan om en ny säsong  kommer lyftas tills pandemin och sittoläget klingat av. Så jag kan inte svara mer än så i dagsläget.

I skrivande stund finns alltså inga planer på att spela in en andra säsong.

– Men som sagt vi har i dagsläget inte pratat om en fortsättning.

Foto: TV4

Hoppas du på en fortsättning av ”Fyraåringarna på äldreboendet” i framtiden? Skriv gärna en kommentar!