TV4:s stora glädjebesked – här är kändisarna som gör upp i ”Sveriges mästerkock VIP”

Lagom till hösten bjuds tv-tittarna på ett alldeles nytt program.

Det är nämligen dags för de svenska kändisarna att bekänna färg i köket.

Här är årets deltagare i TV4:s ”Sveriges mästerkock VIP”

Det är dags för den svenska kändiseliten att visa framfötterna i köket.

Varje vecka kommer en deltagare att tvingas lämna köket, till dess att en ensam vinnare kan koras. Den som visar sig vara vassast i köket tar inte bara hem den åtråvärd äran i att kunna kalla sig för mästerkock. Nej, segraren vinner även 100 000 kronor att dela ut till valfri välgörenhetsorganisation.

”För första gången någonsin ska kändisar inta mästerkocksköket! Här är stjärnorna som gör upp i Sveriges mästerkock VIP! Vem tror du är vassast i köket?”, skriver TV4 i ett inlägg på Facebook.

För första gången någonsin ska kändisar inta mästerkocksköket! Här är stjärnorna som gör upp i Sveriges mästerkock VIP! Vem tror du är vassast i köket?🌟 Premiär 29 augusti!

Posted by TV4 on Wednesday, August 4, 2021

Deltagarna

Bland de tävlande i TV4.s nya satsning hittar vi givetvis flera välkända namn. Allt ifrån en vinnare av Melodifestivalen till en programledare av ”Robinson”.

Här är de åtta deltagarna som gör upp i köket:

  • Maja Ivarsson, artist. 
  • Claudia Galli Concha, skådespelerska och producent. 
  • John Lundvik, artist. 
  • Eric Gadd, artist. 
  • Anders Öfvergård, programledare. 
  • Kalle Moraeus, artist. 
  • Kaliffa, artist. 
  • Josefine Öqvist, fd. fotbollsproffs.
Kalle Moraeus
Foto: Karolina Henke/TV4

”Varit fantastiskt”

Sångerskan Maja Ivarsson såg inspelningen av programmet som en spännande utmaning och ser fram emot att svenska folket ska få ta del av dramatiken i köket.

– Jag har alltid gillat att kasta mig in i saker som jag inte vet om jag klarar av. Och Mästerkocken VIP är precis en sådan utmaning. Jag tror många tänker att jag äter fem fimpar till lunch men nu ska de få se! Det har varit fantastiskt att lära känna de andra deltagarna, från fotbollsspelare och skådisar till kollegor. Vi fick en fin sammanhållning som jag tror kommer att synas i programmet, säger Maja Ivarsson i ett pressmeddelande.

Det är kanske inte just är färdigheterna inom matlagning som gjort dessa personer framgångsrika, men i programmet spelar inga tidigare meriter någon roll och deltagarna kommer att bedömas hårt i varje moment av de tre jurymedlemmarna.

Leif Mannerström
Foto: Karolina Henke/TV4

Årets jury

I år består juryn av Leif Mannerström, som med sin medverkan gör en tillfällig återkomst i tv-rutan. Vid sin sida har stjärnkocken även Mischa Billing och Markus Aujalay.

– Det var en rolig upplevelse att få lära känna dessa härliga personligheter i ett helt nytt sammanhang. De var inte lika nervösa som amatörkockarna men däremot fanns det mycket tävlingsanda i luften. De gick in i tävlingen med största allvar, säger Leif Mannerström i TV4:s pressmeddelanden. 

Programmet har premiär den 29 augusti på TV4 och TV4 Play.

Kul! Vem tror ni kommer att imponera mest i köket? Lämna gärna en kommentar med din gissning på Facebook!