Niklas Strömstedts starka känslor – när hustrun Jenny visar en helt ny sida av sig själv i ”Vilket liv”

Här chockar Jenny Strömstedt sin make Niklas.
På bästa sändningstid gör programledaren någonting mycket ovanligt.

Han har skrivit låtar som ”Tänd ett ljus”, ”Oslagbara” och ”Om” – och har för detta en given plats i den svenska pophistorien.

På söndagen är det dags för Niklas Strömstedt, 65, att bli överraskad och hyllad i TV4:s underhållning ”Vilket liv!” under ledning av värden Renée Nyberg.

Hela popsångarens karriär gås igenom – från den tidiga turnén med Ulf Lundell, via soloframgången till det stora folkliga genombrottet i gruppen GES med Anders Glenmark och Thomas ”Orup” Eriksson och ”När Vi Gräver Guld i USA”.

Dessutom gästar vänner och bekantskaper från nu och då.

Självklart har också stjärnans hustru, TV4-profilen Jenny Strömstedt, ett finger med i spelet. Hon har bland annat förberett en rejäl överraskning åt sin make.

Jenny Strömstedt chockar Niklas – kliver ut på scen

I inledningen av programmet framför hon nämligen en specialskriven låt tillsammans med Niklas artistkollega Andreas Johnson. Och Niklas blir förstås mäkta paff när han ser att Jenny intar scenen.

Det går inte att tolka bilderna på annat sätt!

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Då hade först Johnson framfört delar av GES-klassikern ”En jävel på kärlek” – med omarbetad och humoristisk text av Calle Norlén.

Innan Jenny kom in och fullbordade allting på slutet tillsammans med en AIK-beklädd ”klack”. Fotbollsklubben som Niklas är så tätt förknippad med via sitt stora engagemang som supporter.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Hela numret avslutas med att Niklas skickar slängkyssar i riktning Jenny och Andreas från sin läktarplats.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

I programmet berättar Niklas och Jenny också om sin kärlekssaga. Jenny menar att de båda har en stor del i att förhållandet är vad det är i dag.

– Ibland står stjärnorna rätt, eller så var det meningen att just du och jag först skulle harva igenom livet, träffa andra och lära oss saker, säger Jenny Strömstedt i programmet, apropå att de båda träffades i mogen ålder.

Jenny Strömstedts insikt tillsammans med Niklas

Hon har också kommit underfund med att det förmodligen var bra att de båda fann varandra lite senare i livet.

– Det är jag tacksam över. Jag tror att vi inte hade varit så himla lattjo för varandra om vi hade träffats för tidigt. Men nu blev det bara rätt, säger Jenny Strömstedt.

Dessutom har de åkt land och rike runt och träffat andra kändispar i egna programserien ”Tillsammans med Strömstedts”.

Även då har de lärt sig ett och annat kärleksknep.

– Det är ju några saker som ändå återkommer med alla paren som vi har träffat. Det ena är, som min pappa också höll tal när vi gifte oss, då pratade han om ”det ständigt pågående samtalet”. Det finns ingen person som jag vill berätta så mycket saker för som för Niklas. Han är ju mitt största intresse, säger Jenny och skrattar.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Pernilla Thelaus/TV4

– Jag tror det handlar om, som vi också lärt oss, just med intresse, att man vet vart den andra är i huvudet. Vad den ser fram emot, är rädd för, inte rädd för… Var man är någonstans, säger Niklas Strömstedt.

Men allting är inte fröjd hela tiden, avslöjar de båda när programledare Nyberg frågar.

– Vi är ju hopplösa ihop också. Gud, verkligen. När jag jobbar för mycket, är passivt aggressiv och allt möjligt jobbigt som händer hemma. Men vi lyckas ju ändå. Det finns en bas liksom, att vi vet ju att vi ändå ska vara tillsammans här nu. Eller? säger Jenny Strömstedt och tittar på sin make med ett leende.

– Ja. Dels vet vi ju det, och dels orkar vi inte träffa andra, säger Niklas och får något kärleksfullt i blicken när han möter Jennys.

Foto: TV4

”Vilket liv!” sänds söndag 24 september 20.00 i TV4.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar.