Martina Haags nya kärleksbesked – direkt efter 60-årsdagen: ”Leva livet fullt ut”

Martina Haag har nyss fyllt 60 och är på en bra plats i livet.

Hennes nya lägenhet i Gamla stan i Stockholm gör att hon kommer närmare sin båt på Djurgården samt sin bästa vän som bara bor en minut bort.

I en intervju med Amelia kommenterar hon även hur det går med kärlekslivet.

Hon är författaren, krönikören, skådespelaren och manusförfattaren som skrivit kritikerrosade filmer och dessutom vunnit ”På spåret”.

Martina Haag är lite av en mångsysslare som behärskar det mesta.

Läs mer: Renée Nybergs kända exman Jan Zachrisson är mångmiljonär – 21 år efter uppbrottet

Nu har hon dessutom nyligen fyllt 60 år.

Martina Haag
Martina Haag. Foto: Anders Wiklund/TT

– Jag tänker att det är helt obegripligt att jag är 60, men det står ju i papperen. När jag var liten var en 60-åring någon som hade hatt och käpp. Det är väl också vad man gör av sitt liv. Jag försöker verkligen ta vara på den här lilla stunden man har fått på jorden och leva livet fullt ut, säger hon i en intervju med Amelia.

Har gjort en stor flytt

Martina Haag berättar samtidigt att hon nyligen gjort en stor förändring i sitt liv. Hon har nämligen flyttat till Gamla stan i Stockholm.

När hon var gift med tv-profilen Erik Haag – som hon fick barnen Jackson, 28, Lucia, 26, Dino, 21, och Diana, 17 – bodde hon i en villa i Bromma.

Det huset sålde hon för några år sedan. Då gick flyttlasset till kända Norra tornen i Vasastaden.

– Jag hade bott i tornet i tre år. Helt plötsligt var jag klar. Fler och fler barn har flyttat hemifrån. I dag är det bara min dotter Diana som bor kvar. Jag behövde inte alla dessa extra rum. Det här är perfekt. Lägenheten är på 67 kvadrat. Den förra var på 105 och villan på 419 plus 100 kvadratmeter källare. Det är olika faser i livet. I min förra fas bodde jag i Sveriges absolut modernaste lägenhet. Nu bor jag i Sveriges absolut omodernaste lägenhet – eller i alla fall äldsta. Husets källare är från 1200-talet, säger hon om den nya flytten.

Martina Haag om kärlekslivet

En av anledningarna till att Martina ville flytta var också att komma närmare sin bästa vän Ellinor Persson som bor vid Skeppsbron, alltså bara någon minut bort från henne.

Dessutom är det smidigt för båtälskaren Martina att ta Djurgårdsfärjan till Gröna Lund, där hennes fritidsbåt Lilla Peter ligger. Då kommer hon snabbt ut i skärgården.

Det är många saker som fallit på plats i livet nu när Martina är 60 år. För drygt tio år sedan gick hon igenom en smärtsam skilsmässa med Erik Haag och hon var länge ledsen och uppriven.

Efter det har det inte skrivits mycket om Martina Haags kärleksliv. När hon får frågan i Amelia om hon har träffat någon speciell svarar hon på samma sätt som hon gjort i flera år.

– Jag ger samma svar som alltid. Jag säger ingenting om mina killar.

Vad skönt att du är så positiv och nöjd med tillvaron just nu, Martina. Grattis i efterskott på 60-årsdagen.

Lycka till i framtiden med dina filmer, böcker och med familje- och kärlekslivet.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev