Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso var Sveriges hetaste par – 9 år senare splittrades de i en turbulent skilsmässa

När Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso gifte sig 1993 var de ett av Sveriges mest kända par.

Äktenskapet höll i nio år – det följdes upp av en riktigt smutsig skilsmässa som kvällstidningarna skrev spaltmeter om.

Det här är historien om deras relation från då till i dag.

I samband med Pernilla Wahlgrens, 56, genomslag i ”Melodifestivalen” 1985 med klassikern ”Piccadilly Circus” träffade hon dansaren Emilio Ingrosso, 58.

De inledde en kärleksrelation och några år senare gifte de sig. Det blev ett storslaget bröllop och pressen var på plats.

Läs mer: Benjamin Ingrossos stora sorg – förtvivlad efter dödsfallet i familjen: ”Fick din önskan igenom tillslut”

Inom loppet av några år skaffade de tre barn: Oliver (1989), Bianca (1994) och Benjamin (1997).

Äktenskapet blev däremot ingen dans på rosor. De gifte sig 1993 – men nio år senare valde de att gå skilda vägar. Deras äktenskap kantades av konflikter och hot.

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso
Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso gifte sig 1993. Foto: Tony Sica/TT

– I mitt hem rådde kaoset innan jag ens hade fått fingrar och tår. Jag får hjärtklappning varje kväll, för det är då bråken börjar, och bråken kan handla om vad som helst, berättade Benjamin i sitt sommarprat i P1 2021.

Emilio åtalades för flera brott

När de separerade 2002 anmälde Pernilla sin ex-man för misshandel. Hon drog tillbaka sin anmälan vid ett senare skede, men ytterligare tre år senare bestämde hon sig för att anmäla honom igen för mordhot.

2006 åtalades Emilio för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak. I samma veva flydde han landet och flyttade till Mallorca utan sina barn.

– Farsan var ju inte där när jag var liten, jag försökte söka efter någon som kunde vara det. Min mamma var där, hon fick vara båda föräldrarna, berättade Benjamin.

I podden ”Fundamentalt” har Emilio pratat om hur det var att lämna familjen i Sverige och söka sig till ett nytt land för att bli krögare.

– De var jättesmå. Det var jättejobbigt. Jag tror att Bianca den dagen jag skulle lämna, jag åkte till skolan, hängde huvudet på min axel och grät i en halvtimme. De andra barnen fick dra bort henne. Det var jättejobbigt, men det fanns ingen annan väg att gå för mig, sa trebarnspappan.

”Folk har fått fel bild”

Att det var tjafsigt i familjen nådde ut i medierna. Kvällstidningarna skrev om skilsmässan långt innan den var helt klar.

I podden ”Talk to me” berättade Bianca 2020 om hur hon som liten tjej läste om föräldrarnas separation.

– Jag visste inte riktigt om att de skilt sig förrän jag såg det. Och mina pappa har blivit profilerad som en vidrig människa. Folk har fått fel bild av honom och situationen, kan jag tycka, sa hon.

KARLSTAD 20180203 Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso på efterfesten på Stadshotellet Karlstad efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Bianca och Benjamin under ”Melodifestivalen” 2018. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det var några riktigt tuffa och jobbiga år för alla i familjen. Föräldrarnas relation var minst sagt frostig under en lång tid.

Pernilla träffade så småningom en ny kärlek i polisen Joachim Lennholm. De var ihop mellan 2002 och 2008 innan han var otrogen mot Pernilla. De fick sonen Theo ihop.

Så är Pernillas och Emilios relation nu

I dag har Pernilla och Emilio en helt annan relation. De har accepterat det förflutna och kan umgås och prata på ett helt annat sätt nu. Förut blev det alltid bara bråk.

För några år sedan berättade han för Hälsoliv hur de plötsligt slöt fred med varandra när Pernilla besökte hans restaurang La Perla på Mallorca.

– Vi tog fem minuter utanför min restaurang när hon var där med sina kompisar. Vi sa att vi måste förstå en sak. Vi har tre barn tillsammans. På vår gravsten kommer det fortfarande stå att vi är föräldrar till dem. Vi kommer alltid att vara det så det är idiotiskt att vi ska bråka. Vi lever inte för evigt. De kommer få barn, det är fester, bröllop, dop. Det är bara att försöka hitta vägen, för oss och för dem. Barnen kommer inte välja. Nu får vi gå vidare och föregå med gott exempel också för dem. Hålla på att tjafsa och gräva i det gamla gör att de tappar respekten för oss, sa han.

För mindre än ett år sedan blev Pernilla och Emilio farföräldrar för första gången då sonen Oliver fick barn ihop med sin kärlek Zoe-Fay Brown. Den lilla pojken heter Kalí.

Pernilla och Emilio är nu lyckligt gifta på varsitt håll.

Pernilla gifte sig med Christian Bauer, 58, så sent som i december i fjol i Lidingö kyrka.

Emilio är sedan 2015 gift med Åsa Ingrosso – som han driver flera restauranger ihop med.

Vad skönt att det till slut blev bra mellan Pernilla och Emilio. Det gynnar alla i familjen.

Ni får tänka att ni har tre fantastiska barn och nu ett gulligt barnbarn ihop. Det är det viktigaste.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev