STORT GRATTIS: Rickard Söderberg fyller 49 år – så förändrade han sitt liv med makalös förvandling

För fem år tog Rickard Söderberg ett beslut som skulle förändra liv fullständigt.

Han befann sig i en allvarlig hälsokris och bestämde sig för att ta saken i egna händer.

På onsdagen fyller Rickard 49 år och Nöjeslivet har den äran att gratulera!

Den livfulla artisten Rickard ”Gaytenor” Söderberg, 49, började som pianist i tidig ålder. Men när han kom in på en prestigefull skola i Köpenhamn.

Redan innan han var klar med studierna stod han på scener i Danmark och karriären gick sedan spikrakt uppåt med framträdanden runt om i Europa, och även USA.

Och i år är han aktuell med en egen show!

I föreställningen ”Kärlekens historia” som har hans egna kärleksliv som utgångspunkt, tar han med publiken på en resa genom 10 000 år av kärlekshistoria.

Premiären var den 10 februari i Tumba, men nu lämnar föreställningen Stockholm och rör sig vidare ut i landet på turné. Första stoppet blir Kiruna den 10 april.

Rickard har mycket att se fram emot, en känsla han inte kände för fem år sedan.

Rickard Sjöbergs utseendeförvandling – efter kollapsen framför kungen

När Rickard var i tidiga 40-årsåldern blev han inbjuden att framträda framför kungafamiljen på kronprinsessan Victorias födelsedag.

Men det hela slutade i ett personligt fiasko för Rickard.

Rickard kämpade så mycket med sin mentala hälsa att han inte var närvarande i vad som var ett hans största ögonblick i livet.

– Jag uppträdde på kronprinsessans födelsedag på Öland. Det var en härlig och glad tillställning med mycket folk, hela kungafamiljen på plats och miljoner framför tv:n. Det var verkligen upplagt för en underbar kväll. Men jag var…inte ens där! Jag hade inte roligt, var inte glad. Jag var liksom ingenting, jag var bara helt avskärmad, har Rickard berättat för Kurera.

Han bestämde sig för att söka upp en läkare och blev erbjuden medicin för att dämpa ångesten. Men Rickard var fast besluten i att hitta en annan lösning.

Läkaren gav Rickard en månad att hitta en lösning på egen hand.

– Jag började med att förändra kosten och mitt sätt att tänka. Och när jag kom tillbaka till läkaren och tog tester igen så tittade han på mig och sa: ”Vad har du gjort?”. För alla värden hade helt bytt riktning. Kroppen är ju helt magisk: ger man den chansen så tar den den, sa Rickard till Kurera.

Det har aldrig handlat om utseendet för Rickard Söderberg

Men att gå ner i vikt har aldrig handlat om utseendet för Rickard.

I en tidigare intervju med Nöjeslivet fick han frågan om hans utseendeförändringar, till vilket han svarade att de mest skedde inombords.

– Ja kanske lite, insidesförändringar skulle jag vilja säga, säger han.

Rickard vill inte bli dömd för hur han ser ut. För det är inte det som har varit viktigt för honom under hälsoresan.

– Det här har varit en inre resa och det allra viktigaste är det mentala. Jag brukar säga att jag är hälften så stor på utsidan, men dubbelt så stor på insidan idag. Jag vet att det tidigare skrevs i någon tidning om ”min nya superkropp”, och då blev jag vansinnig! För det har aldrig handlat om valkar, celluliter, kilon eller centimetrar, utan om att må bra. När orkar jag göra det jag vill, när är jag glad? När kan jag leka, hoppa, dansa och älska?, berättade han för Kurera.

Här ser man en före och efter bild!

Så starkt av dig att dela med dig Rickard.

Stort grattis på födelsedagen! Hoppas att du blir firad ordentligt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev