Sverrir Gudnason fick barn med Magnus Ugglas dotter – nu går döttrarna i pappas fotspår

Den världskända skådespelaren Sverrir Gudnason är inte bara en hyllad stjärna – han är även familjefar till tre döttrar.

Nu har döttrarna börjat följa i pappas fotspår.

Sverrir Gudnason, 45, är skådespelaren som under de senaste åren kommit att bli en av våra största stjärnor på vita duken, men även på teaterscenen.

Som namnet antyder så har Sverrir isländskt påbrå, men han föddes faktiskt i Lund. Som tvååring flyttade familjen tillbaka till Island där han kom att växa upp. Vid 12 års ålder flyttade familjen tillbaka till Sverige då pappan fått jobb på KTH i Stockholm.

Sverrir Gudnason
Foto: Lisa Hallgren/SvD/TT

Skådespelarkarriären började redan när Sverrir som 11-åring fick en roll i ”Världens ljus”, som sattes upp på Stadsteatern i Reykjavík. Och i gymnasiet i Sverige pluggade Sverrir teaterlinjen.

Efter gymnasiet så följde flera roller för Sverrir, men det var 2007 som han fick sitt stora genombrott då han spelade en av huvudrollerna i tv-serien ”Upp till kamp”.

Genom åren har vi sett Sverrir i mängder av roller. Med sin lite mystiska personlighet har han kommit att bli en riktig favorit bland filmpubliken.

2017 fick han ett nytt genombrott då han spelade Björn Borg i den självbiografiska filmen ”Borg”. Det var då som resten av filmvärlden fick upp ögonen för Sverrir.

Just nu är Sverrir Gudnason aktuell i nyproduktionen av Ronja Rövardotter, där han spelar Borka. Han är dessutom aktuell med teateruppsättningen av ”En runda till”, som sätts upp på Scalateatern.

Familjelivet

Men bortom skådespelarlivet så har Sverrir förstås ett privatliv också. Tidigare har han varit tillsammans med Emelie Uggla, dotter till Magnus Uggla. Tillsammans med henne har han döttrarna Salka, 19, och Sisi, 18. Numera är Emelie Uggla förlovad med komikern Nisse Hallberg.

Sverrir har dessutom dottern Blanka, 11, med skådespelaren och exet Josefine Ljungman.

20160423 Skådespelaren Sverrir Gudnason och skådespelaren Josefin Ljungman med barnen Salka, Sísí och Blanka samt sällskap på plats när Gröna Lund öppnar för säsongen. Foto: Janerik Henriksson/TT
20160423 Skådespelaren Sverrir Gudnason och skådespelaren Josefin Ljungman med barnen Salka, Sísí och Blanka samt sällskap på plats när Gröna Lund öppnar för säsongen. Foto: Janerik Henriksson/TT

Numera är Sverrir Gudnason tillsammans med Nathalie Nyrén, 27.

STOCKHOLM 20220328 Nathalie Nyrén och Sverrir Gudnason anländer till galapremiären av filmen The Northman på biograf Rigoletto Foto: Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 20220328 Nathalie Nyrén och Sverrir Gudnason anländer till galapremiären av filmen The Northman på biograf Rigoletto Foto: Jessica Gow / TT

Relationen till barnen

Sverrir var 25 år när han blev pappa första gången. Samtliga av hans tre döttrar talar flytande isländska och de besöker regelbundet Island tillsammans.

– Det är skönt att ha rätt stora barn. Jag tycker att det bara blir bättre och bättre för varje år att vara pappa. Det är genuint roligt att hänga med ungarna, säger Sverrir Gudnason till Icakuriren.

Varannan vecka har han hand om barnen. Relation till sina ex beskriver han som god.

– Bara för att förhållandet är över, betyder det ju inte att man är borta ur varandras liv. Jag har nästan en bättre relation idag med mina ex, än under de sista åren när vi var ihop, säger Sverrir till Icakuriren.

Går i pappas fotspår

Åtminstone de två äldsta barnen tycks också vara engagerade inom kulturlivet. Det finns inte särskilt mycket information om dem offentligt, men vad vi kan se så tycks äldsta dottern Salka vara musiker. Hon har exempelvis spelat gitarr och kompat sångerskan Ida-Lova på Scalateatern.

Salka Uggla, Sverrirs dotter
Sverrirs dotter Salka. Foto: Facebook/Privat

Dottern Sisi har gjort ett par skådespelarinsatser. Hon har haft roller i filmerna ”Hur många lingon finns det i världen?” samt ”Ett tyst barn”. I båda filmerna spelar även pappa Sverrir.

Härligt att kulturgenerna tycks gå i arv!