Efter stora viktraset – Kalle Moraeus i sitt livs form: ”Bland det bästa jag gjort”

Folkkäre musikanten Kalle Moraues, 56, har i flera intervjuer berättat om sin viktkamp som gjorde att hans hälsa var i fara under många år. I höst är han aktuell med en stor turné tillsammans med Björn Ulvaeus, och inför den avslöjar Kalle att han är i sin bästa form på länge.

Kalle Moraeus har slitit med sin övervikt under flera år, men när han tog steget att delta i TV4:s program Biggest Loser, började kilona rasa.

”Skulle göra det på en gång”

När Kalle Moraeus lämnade programmet hade han gått ner 25 kilo, något som fick honom att fortsätta leva ett helt annat – mer hälsosamt liv.

– Det är bland det bästa jag har gjort i hela mitt liv. Jag skulle gärna åka dit igen, fast jag kanske inte riktigt fyller kraven. Jag skulle göra det på en gång, säger Kalle Moraeus till Expressen.

Foto: Mikael Fritzon/TT/TV4

Det är inte bara vikten som är annorlunda hos Kalle numera. I intervju med Expressen berättar han att hans nya livsstil gett flera positiva effekter på kroppen. Bland annat har han blivit av med sin allergi.

– Ju mer man läser och pluggar desto mer förstår man hur allt sitter ihop. Den psykiska statusen och allting, hur man väljer att leva, sova är jävligt viktigt och att äta bra mat. Jag, som är en sådan ”meatlover”, har till och med dragit ner på köttet och det har gjort att jag bara har blivit friskare. Jag äter mycket mer grönsaker, säger Kalle till Expressen.

Under hösten kommer Kalle att stå på scen som musiker under en turné baserad på Benny Andersson och Björn Ulvaeus musik. Det är med glädje han kan göra resan i sin bästa form på länge.

Dela gärna för att visa att du gillar och stöttar Kalle Moraeus.