Här åker favoriten ut — ”Jag var så trött så jag tog ett varv för mycket”

Under onsdagens avsnitt av Farmen blev Robert Lundström utslagen av Alexandra Louthander. De två tävlade i ett gårdsting som gick ut på att identifiera växter. Efter den delen av tävlingen var det lika mellan kämparna vilket ledde till en avgörande gren. Avslutningen av tävlingen ledde till att Robban blev utslagen — efter klantiga misstaget.

Den slutliga tävlingen i finalveckans gårdsting gick ut på att de tävlande skulle mäta upp fem meter snöre utan några hjälpmedel. Både Alexandra och Robban visade tydligt att de hade koll på grenen och hade tränat på det tidigare. Under hela tävlingens gång kändes båda två säkra på deras egna insatser.

Foto: Youtube/Tv4

Fysiskt och psykiskt trött

Hittills under finalveckan har deltagarna känts spända och det har generellt varit en oviss stämning. Det har varit på det viset på grund av de inte vet vad som kan ske under finalveckan. I den sista avgörande grenen när de skulle mäta upp fem meter snöre blev Robban utslagen av Alexandra då det visade sig att han hade mätt 5,95 meter. Trots sina noggranna förberedelser var det nästan en meter för långt.
– Jag hade mätt allting på min kropp innan, hur lång min underarm var, hur långa mina fötter var, tagit mått på allt för att jag visste att det skulle komma sådana här grenar, berättar Robert Lundström, skriver Aftonbladet.

Foto: Youtube/Tv4

Tittarna rasar

Under en av frågorna när kämparna skulle identifiera växter handlade det om att säga namnet på ett hassel-löv. Robban svarade fel på den frågan men Alexandra svarade ”Hasselnöt”. Detta fick hon rätt för vilket har irriterat tittarna då det tycker att hon borde fått fel för det, skriver Aftonbladet.
”Jag trodde hasselnöten var rund och brun.. men tydligen så var den grön, platt och såg ut som ett löv! skandal…”, skriver en av tittarna på Farmens Facebooksida.

Finalen av Farmen sänds på Söndag 20.00.

Det var minsann en oväntad vändning i tävlingen. Dela gärna med dina vänner som gillar Farmen.