Foto: Stina Stjernkvist, SVT/Instagram

GLÄDJEN: Efter hårda kampen i Eurovision – nu har Tusse äntligen tagit studenten

Stort grattis, Tusse!
Den 19-årige artisten har nu tagit studenten.
Nu visar han upp den stora glädjen.

Han gav sitt allra bästa i Eurovision Song Contest i Rotterdam i maj – och bjöd tittarna i hela Europa på stor show. Tousin ”Tusse” Chiza, 19 år, har haft ett makalöst år.

Först vann han Melodifestivalen i början av mars, och genast påbörjades förberedelserna inför det stora Europaavgörandet i Nederländerna.

Där slutade bidraget ”Voices” på en 14:e-plats – Sveriges lägsta finalplacering sedan 2009. Men Tusse och den svenska delegationen var ändå nöjda efteråt. De hade gett allt i en stark final som till slut togs hem av Italiens rockbidrag ”Zitti e buoni” med bandet Måneskin.

Nu har ännu en stor händelse i denne talangfulle 19-årings liv inträffat.

Tusse har nämligen tagit studenten!

På sin Instagram visar han upp den stora lyckan. Efter att ha kämpat i både skolan och på schlagerscenen kan han nu bjuda på ett varmt leende.

Om halsen har någon i skolan placerat en papptallrik där det står att han är ”klassens stjärna”.

I samband med Eurovision berättade Tusse om sina stora förväntningar inför studentdagen – och planerna framöver.

 Efter Eurovision så är nästa grej att ta studenten i juni. Så jag har några veckor på mig att lämna in alla uppgifter och vara i skolan så att säga. Så sen blir det att ta studenten, sen börjar arbetet med att sätta sig ner och börja skriva nya låtar. Det ska bli superduperkul, säger han.

Samtidigt fortsätter nu hans intensiva år. Lördag 7 augusti sänds nämligen hans sommarprat i radions P1.

Huruvida det blir fler deltaganden i Melodifestivalen återstår dock att se.

 Vi får se med mello. Jag känner mig inte tävlingssugen längre för jag har tappat suget på att tävla i musik. Det är så mycket prestation och det tar hårt på en, alltså i spänningen.  Jag tror jag är trött på den här spänningen och vänta på ett resultat. Men man vet aldrig, det kanske blir sugen på det någon gång i framtiden. Men just nu för tillfället så ska jag nog ta en paus från att tävla, sade Tusse till Nöjeslivet.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Vi säger stort grattis till studenten till såväl Tusse som alla andra studenter som nu går ut skolan! Lycka till med allt!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida om du också vill gratulera Tusse.