Måns Zelmerlöw tokhyllar Loreens finalinsats – starka känslorna i Eurovision Song Contest 2023

Loreen hyllas stort efter sitt framträdande i Eurovision Song Contest-finalen.

Artistkollegan var tagen efter uppvisningen i Liverpool.

– Otroligt, säger han i SVT:s sändning.

Måns Zelmerlöw kommenterar årets Eurovision-final tillsammans med regissören Edward af Sillén.

Och artisten sparade inte på krutet när han gjorde sitt första uttalande efter att Loreen Talhaoui framträtt på scenen med vinnartippade ”Tattoo”.

Den svenska stjärnan fick ta emot stående ovationer i arenan i Liverpool, och Zelmerlöw stämde in i hyllningarna till Loreen.

– Det är så otroligt hur hon kan leverera mer och mer för varje gång man inte tror det är möjligt, säger Måns Zelmerlöw i sändningen.

LÄS MER: Spanska stjärnans stenhårda attack – påhoppet på Loreen inför Eurovision Song Contest 2023: ”Hatar dig”

LÄS MER: Zlatans skarpa uttalande om Loreen – starka reaktionen efter stjärnans beslut

Han medgav att känslorna var starka efter att Loreen framfört ”Tattoo” i finalen.

– Jag är väldigt, väldigt tagen måste jag säga. Jag tyckte hon gjorde det bra i semifinalen, men det här var någonting helt annat, säger Zelmerlöw, som också är aktuell i TV4:s ”Masked Singer”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Måns Zelmerlöw i Masked singer. Foto: TV4

Han får medhåll av sin kollega på kommentatorsplats Edward af Sillén.

– Himmel! Sån leverans i kväll! sade Edward af Sillén i sändningen.

Som också menade att tv-produktionen från BBC skötte sig väl under Loreens nummer, efter att ha haft vissa bekymmer under repetitionerna i veckan.

LÄS MER: Christer Björkman hyllas efter nya stilen – bilderna visar oväntade förvandlingen i Eurovision Song Contest 2023

LÄS MER: Lasse Kronérs nya ilskna kritik mot Eurovision – hårda känga inför avgörandet: ”Bedrövliga”

– De slarvar fortfarande med vissa bilder, men den stora, stora moneyshot-bilden där vi haft en kamera slaskandes i varje rep var nu tom på kameror. Det får vi tacka för, sade af Sillén.

Artikeln fortsätter under bilden.

LIVERPOOL 20230513 Loreen från Sverige framför låten ”Tattoo” under lördagens final i Eurovision Song Contest i Liverpool. Foto: Jessica Gow / TT
LIVERPOOL 20230513 Loreen från Sverige framför låten ”Tattoo” under lördagens final i Eurovision Song Contest i Liverpool. Foto: Jessica Gow / TT

Inför sändningen berättade Loreen för SVT vilken stor tacksamhet hon känt efter att det stod klart att hon återigen skulle få representera Sverige i ESC.

– För alla er som sitter därhemma i Sverige och hejar på mig: Tack hörni, för allting. Jag har läst kommentarer och är så brutalt tacksam för det stödet jag får och känner mig också jävligt stolt över er och oss. Att vi någonstans gör det här tillsammans, numret har värderingar vi alla står för. Så ni skickade mig, den här galna kärringen ut hit va… Nej, jag känner mig stolt över er och brutalt tacksam. Puss på er, sade hon i SVT:s program ”Förfest”.

Vad tycker du om Loreens framträdande?

Dela gärna vidare inlägget för att visa ditt stöd till Loreen! ❤️🇸🇪