Anders Bagges stora personliga sorg – efter beskedet om tv-karriären: ”Känns lite tufft”

Två av Anders Bagges kollegor i ”Idol”-juryn har lämnat inför den nya säsongen. Han kommer att sakna både Kishti Tomita och Alexander Kronlund väldigt mycket.

– Det känns lite tufft för det är också de två jag umgås med, jag skriver musik ihop med Kronlund och Kishti är en otroligt, otroligt fin vän till mig som ger mig livsråd och så, säger han till Expressen.

Han är en av Sveriges mest välkända tv-profiler efter totalt 15 år som jurymedlem i ”Idol”. Anders Bagge, 56, är hela landets krambjörn och med sin charm och sin värme har han blivit ansiktet utåt för ett av de populäraste programmen som sänds på tv.

Nästa säsong av ”Idol” kommer han däremot att få göra utan två av sina parhästar. Både Kishti Tomita, 60, och Alexander Kronlund, 52, har lämnat juryn.

Läs mer: Anders Bagges fina hyllning till Lasse – karaktärsdraget som få känner till: ”Var så mot alla”

Den sistnämnda kom med sitt besked under tisdagen.

Anders Bagge. Foto: Stina Stjernkvist/TT

BREAKING NEWS: Inte i nivå med att Carl XVI abdikerar, MEN , 7 roliga år i IDOL fick räcka för mig. Ny spännande jury presenteras strax. Tack hela jävla superproduktionen , juryvännerna och FRAMFÖRALLT alla Idol-deltagarna genom åren”, skriver han på Instagram.

Katia och Bagge stannar

Att Tomita lämnar inför den nya säsongen har varit känt ett längre tag.

De två andra medlemmarna – Katia Mosally, 36, och Anders Bagge – kommer däremot att stanna kvar.

– Jag har varit med i ganska många jurykonstellationer fram och tillbaka, för mig spelar det inte så stor roll. Jag går till jobbet och gör ”Idol” helt enkelt. Jag älskar det verkligen, säger han till Expressen.

– Det man inte får glömma är att vi är fyra individer i juryn med fyra olika bakgrunder och lika många professionaliteter, så har det nästan alltid varit förutom att jag och Kronlund är väldigt lika, men i annat fall så letar man väl efter en balans i juryn, säger han om kanalens uppdrag att hitta nya jurymedlemmar.

”Älskar den där kvinnan”

På ett djupare, mer personligt, plan är han bekymrad över att två nära vänner försvinner från hans absoluta närhet.

Han känner en sorg över att Kronlund och Tomita försvinner från ”Idol”.

STOCKHOLM 20220312 Anders Bagge med bidraget Bigger Than The Universe under lördagskvällens final i Melodifestivalen på Friends Arena. Foto: Claudio Bresciani / TT
Anders Bagge i ”Melodifestivalen”. Foto: Claudio Bresciani/TT

– Jag umgås med båda två privat och vår vänskap fanns både före, och kommer även finnas kvar efter. Det känns lite tufft för det är också de två jag umgås med, jag skriver musik ihop med Kronlund och Kishti är en otroligt, otroligt fin vän till mig som ger mig livsråd och så. Hon har så vettiga synpunkter. Jag älskar den där kvinnan, säger han.

Vi förstår att det känns tufft för dig, Anders. Det är två viktiga personer i ditt liv som lämnar någonting ni byggt upp tillsammans. Men det kommer bli bra framöver med ”Idol” också.

Ni hittar ett nytt sätt att ta er framåt. Det ska bli så spännande att se.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev