STORT GRATTIS: Anders Bagge fyller 56 år – så är nya slottslivet med frun Johanna: ”Fantastiskt ställe”

Allas vår favoritdomare i ”Idol”, Anders Bagge, fyller 56 år i dag!

Numera lever låtskrivaren och artisten tillsammans med sin fru Johanna Lind Bagge i ett 1600-talsslott på Ekerö.

Han slog igenom på 90-talet i grupperna Legacy of Sound och Ruff ’N’ Redy. Men Anders Bagge, 56, fick sitt stora genombrott som låtskrivare och musikproducent i slutet av samma årtionde.

Nystartade Murlyn Music bildades 1997 och Bagge slog internationellt med det amerikanska pojkbandet 98 Degrees, med bland andra Nick Lachey. Han skrev låtar till gruppen och producerade deras album.

Under årens lopp har han skrivit låtar åt Madonna, Janet Jackson, Santana, Jennifer Lopez, Céline Dion och Enrique Iglesias.

Anders Bagge
Anders Bagge i ”Idol”-juryn. Foto: Claudio Bresciani/TT

Anders Bagges tid i ”Idol”

Kanske är Anders Bagge mest känd för gemene man som domare i TV4:s succéprogram ”Idol”?

Tillsammans med ex-frun Laila Bagge samt Andreas Carlsson utgjorde han juryn i programmet 2008-2010. Därefter gjorde han sex säsonger ihop med Laila och Alexander Bard.

Efter två års frånvaro återvände Bagge till juryn 2017. Han har blivit kvar sedan dess.

Besegrade sin scenskräck

2022 stod han för första gången på väldigt på en scen framför tusentals människor då han ställde upp som artist i ”Melodifestivalen”. Han har tidigare avstått från att göra något liknande då han lider av grov ångest och scenskräck.

Läs mer: Johanna Lind Bagges stora ånger – utseendeförvandlingen hon önskar ogjord

Anders Bagge, Johanna Bagge, Anders och Johanna Bagge
Efterfest på ”Melodifestivalen” 2022 i Friends Arena. Anders kom tvåa med sin låt. Foto: Claudio Bresciani/TT

Efter att ha deltagit i TV4:s ”Masked singer” ett knappt år tidigare, där han också hyllades av publiken, valde han att delta i ”Mellon”. Det var ett riktigt lyckat beslut.

Han kom faktiskt hela vägen till en andraplats i finalen med bidraget ”Bigger than the universe”, efter att ha fått flest tittarröster.

Relationen till alkohol

Anders Bagge har tidigare haft ett lite destruktivt förhållande till alkohol. Det blev värre då han samtidigt led av ångest. När han var yngre kunde han ta ett par glas innan han gick in på ett möte.

– Ett tag kunde jag inte ens gå in i ett rum när det var tre stycken där, hela ryggen var svettig och jag var tvungen att ta tre-fyra öl för att ens våga gå in på ett möte utomlands. Jag hade sådan jävla press över bröstet. I dag klarar jag av det mesta, men jag att jag måste sova, äta rätt och noll konsumtion av alkohol eller någonting, sade Anders Bagge för några år sedan till Expressen.

När han var med i ”Renées brygga” berättade han att han inte längre dricker alkohol. Han tog mediciner för sin ångest, men det är bättre nu.

– Jag får jobba kognitivt hela tiden. Jag dricker inte alkohol nu, för jag mår bara dåligt av det. Jag är skitglad nu. Jag mår jättebra. Jag kan äta bra mat, jag har mycket jobb framför mig, jag har börjat sjunga igen, och jag har liksom en fantastisk hustru och vi har fina hundar. Och det är jag glad för, sa Anders i programmet.

Nya slottslivet med Johanna

Apropå hustru. Anders gifte sig för tredje gången den 25 augusti 2018. Tidigare har han varit gift med Laila Bagge och Sarah Johansson. Hans fru sedan fem år heter nu Johanna Lind Bagge, 52.

För drygt två år sedan köpte paret ett riktigt drömboende. Rastaborgs slott.

Det är ett 1 500 kvadratmeter stort 1600-talsslott på Ekerö utanför Stockholm. Där får de plats med alla sina hundar, en musikstudio och eventytor.

Anders Bagge, Johanna Lind Bagge
Anders Bagge och hans hustru Johanna Lind Bagge (till höger). Foto: Adam Ihse/TT

De har dessutom ett stort garage, två sidobyggnader och en grindbyggnad.

Johanna använder flera rum på godset till sina events och föreläsningar. Hon jobbar primärt med reklam och PR, men även med hudvård, skönhet och hälsa.

– I stället för att resa och fara så får man skapa det hemma så det är inte bara ett slott som vi hyr utan det är mycket verksamhet. Så det kräver sin plats och det är härligt när man kan ha allt på ett och samma ställe, säger hon i en intervju med Expressen.

Läs mer: Anders Bagges fina hyllning till Lasse – karaktärsdraget som få känner till: ”Var så mot alla”

Har inte sålt gamla huset

Makarna trivs verkligen med ett liv på slottet. Samtidigt som de bor på Rastaborg har de kvar Anders hus på Färingsö. Han vill inte sälja det till vem som helst, utan letar efter rätt köpare.

– Vi ligger lite lågt gällande försäljningen. Det huset kräver sin köpare. Ett fantastiskt ställe. Det viktigaste är att det blir rätt köpare. Så vi får harva på så länge det går, säger Johanna Lind Bagge till Expressen.

Stort grattis på din dag, Anders. Njut, ät och drick gott, mys med hundarna och ta det lugnt.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev