Foto: TV4/Jessica Gow, TT

Camilla avslöjar – så är det att dejta Doktor Mikael: ”Han är jättetrevlig”

.

I helgen avslöjade den populäre ”Soldoktorn” Mikael Sandström att han varit på dejt – i Paris. Det var Aftonbladet som rapporterade om detta då.

– Om vi dejtar? Ja… Jag funderar själv, men vi hade väldigt trevligt i Paris. Men vi har inget mer planerat än så, jag vill inte gå händelserna i förväg. Det vore indiskret av mig för hennes del, säger Mikael Sandström till Aftonbladet.

Vi har de senaste åren gjort oss vana vid att se hans trevliga bemötande i tv-rutan hos TV4:s Nyhetsmorgon. Mikael Sandström har blivit ”doktor Mikael” med hela svenska folket. Tillsammans med programledarna lotsar han oss igenom olika sjukvårdsfrågor som tittarna vill få svar på.

Sandström har i flertalet intervjuer berättat om sin sorg efter sin döda sambo som gick bort. Han har också berättat om stödet från vännen och podradio-kollegan Tilde de Paula Eby.

Tilde fick höra att Mikael skulle tillbringa julen i ensamhet. Då sa hon genast stopp.

– Jag, Tilde och Peter Jihde pratade om julbord och stress, och sen var det klart. Då frågade de ”Vad ska du göra?”, och Tilde är rätt bestämd. ”Jag ska åka hem” sa jag, men hon sa ”Nej, det får du inte”. ”Jo, jag bestämmer själv”, sa jag, och åkte till hotellet, berättade doktor Mikael då i Nyhetsmorgon.

Doktor Mikael ställde upp i Robinson 2003

Men faktum är att ”Soldoktorn” var en känd tv-profil redan långt innan glansdagarna på Nyhetsmorgon.

Den här bilden nedan är från år 2003. Då presenterades doktor Mikael som en av deltagarna – i klassiska tv-såpan ”Expedition: Robinson”. Inspelningarna skedde i Malaysia.

STOCKHOLM 030504 – Mikael Sandström, Camilla Eggenberger och Madeleine Råå var några av de spända och förväntansfulla utmanare som lämnade Sverige för att åka till ”Robinson”-tävlingarna i Malaysia.
Foto: Jessica Gow/TT

Sedan dess har det alltså gått snart 16 år. På bilden ovan ser vi från vänster doktor Mikael och i mitten Camilla Eggenberger.

Nyligen var de två på en liten resa tillsammans – i Paris.

LÄS MER: Soldoktorns romantiska avslöjande

För Aftonbladet avslöjade Mikael då att han varit på dejt i den franska huvudstaden. Doktor Mikael lade upp bilder från resan på sin Instagram där han skriver:

– Är på ett väldigt speciellt kontor och avhandlar hemligheter. Snart världspremiär.

På en av bilderna syns också ett kafé med två kaffekoppar. I ena hörnet går det att skymta en kvinnas ben.

”Han är jättetrevlig”

Mikael förklarar för Aftonbladet att det rör sig om fastighetsmäklaren Camilla Eggenberger, 52, som alltså var med i samma Robinson-säsong som han själv. Nu berättar Camilla hur det är att umgås med den populäre tv-doktorn.

– Han är jättetrevlig. Vi har känt varandra jättelänge. Jag har inte ens sagt att vi har dejtat. Jag har bara sagt att vi dejtade i Paris. Men han är jättetrevlig att hänga med, säger Camilla till Nyheter24.

På frågan vad de gör svarar hon.

– Vi pratar mest, både hemma och inte hemma. Vi har varit ute på krogen också, säger Camilla till Nyheter24 och bekräftar att de håller kontakten, men att det är ”lite olika” i hur ofta det brukar bli.

Så underbart! Dela gärna vidare om du också tycker det känns tryggt att ha doktor Mikael i tv-rutan!