Camilla Läckbergs ärliga ord i kampen för hälsan – stora stödet efter nya beskedet: ”Jag är sjuk”

Camilla Läckberg har tidigare delat med sig av sin resa mot en starkare hälsa.

Nu har författaren däremot fått ett bakslag.

”Pausar nedräkningen nu medan jag är sjuk”, skriver Camilla Läckberg på Instagram.

Camilla Läckberg är med sina litterära verk en av landets populäraste författare. Böckerna har gjort henne framgångsrik och lett till att fansen velat se mer av författaren.

Camilla har även medverkat i flera populära underhållningsprogram som exempelvis tittarsuccéerna ”Let’s dance” och ”Fångarna på fortet”. Men allt har inte varit solsken för Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Besvären med hälsan

I flera år har nämligen hennes hälsa sviktat och när livet försattes i karantän tog det hårt på författaren. I mitten av juli skrev hon om sitt hälsoläge på Instagram.

”Enorm stress de senaste 2-3 åren, plus karantänlivet på det, har helt slagit undan benen på mig hälsomässigt”, skrev hon då.

Efter flera tester kunde man identifiera att Camilla lider av näringsbrister och SIBO. Det sistnämnda är en förkortning som i praktiken syftar till en tarmsjukdom som uppstår genom en överväxt av bakterier.

”Mitt system funkar helt enkelt inte och jag måste angripa det från flera håll”, skrev författaren då på Instagram.

Camilla Läckberg
Foto: TV4

Ska lösa problemen

Camilla beslutade sig för att försöka få bukt med besvären, en gång för alla, och inledde en livsomställning. 

”Kört sen igår med kostomläggningen, ställt allt socialt som bara går en månad framöver, för att kunna fokusera. Less på att känna mig trött, tung och slö. Nu kör jag. Återkommer imorgon med lite svordomar när dag tre abstinensen slår till”, skrev hon då på Instagram.

Ska röra på sig varje dag

Sedan Camilla Läckberg publicerade inlägget har hon medverkat i TV4:s talkshow ”Tilde” och fortsatt med den hälsoresan hon valt att kalla ”Läckberg100”.

När sommaren drog igång berättade nämligen författaren att allt stillasittande under pandemin gjort henne sliten och trött. Målet blev därför att med hjälp av pojkvännen, Simon Sköld, komma i gång igen och få upp flåset. Med ”Läckberg100” menas att författaren ska röra på sig varje dag, i hundra dagar.

Med andra ord har Camillas sommar i mångt och mycket präglats av att ”ta tag i hälsoproblemen”. I ett nytt inlägg berättar nu Camilla Läckberg om hur det går.

”Inte skrivit så mycket om #Läckberg100 på ett tag. Och det beror på att det faktiskt har börjat bli en självklar vana. Jag gör någon form av rörelse varje dag – och tänker inte så mycket på det. Exakt vad jag hoppades på. Men. Blev sjuk i måndags, feber, frossa, huvudvärk (kollat, inte covid). Så pausar nedräkningen nu medan jag är sjuk. Men bara så ni vet – Läckberg100 rullar på över förväntan – även om jag inte skriver så mycket om det”, skriver Camilla på Instagram.

Får stöd i kommentarsfältet

Det är många som följt Camillas uppdateringar kring hälsoutmaningen och efter författarens senaste lägesbesked möttes hon av ett stort stöd i kommentarsfältet.

”Grym du är och krya på dig!”, kommenterade en följare.

”Krya på dig vännen:) Härligt att se att även du plockat fram raggsockorna. Trodde jag var ensam”, skrev en annan.

”Heja dig och krya på dig”, skrev en tredje.

Krya på dig Camilla! Du är grym! Lämna gärna en kärleksfull kommentar på Facebook!