Casper Janebrink: Pappa, barn, flickvän, skilsmässa och Arvingarna

Strålkastarna vilar aldrig för Arvingarnas frontfigur Casper Janebrink. Han var 23 år gammal när han och Arvingarna sjöng “Eloise” i Melodifestivalen 1993, och som 52-åring är han aktuell som både artist och programledare. Nu ska han också bli pappa för tredje gången, med en ny kärlek. 

För dig som är nyfiken på Casper Janebrink kommer här intressant läsning. Här är allt du vill veta. 

Casper Janebrink är en svensk artist som är mest känd som gruppen Arvingarnas frontfigur. Casper har även varit programledare för Bingolotto, och i sommar är han aktuell med tv-programmet Arvingarnas sommar

Casper Janebrink i Så mycket bättre. Foto: TV4
Casper Janebrink i Så mycket bättre. Foto: TV4

Casper Janebrink ålder

Hur gammal är Casper Janebrink?

Casper är 52 år gammal. Han föddes den 2 januari 1970 i Göteborg. Casper växte upp i Partille, som är en del av Göteborg. Han är son till dansbandsmusikern Dennis Janebrink, och hans mamma heter Ing-Marie. Casper har en bror som heter Christopher, som är trummis i ett dansband. 

Med låten “Eloise” blev Casper både känd och folkkär. Året var 1993 när Arvingarna tävlade med låten i Melodifestivalen för första gången. Efter det har karriären rullat på. 

År 2011 tävlade Casper i TV-programmet Körslaget med en kör från hemkommunen Partille. År 2016 fick han leda Bingolotto för första gången, och år 2018 vann han underhållningsprogrammet Stjärnornas stjärna.

Casper har också medverkat i Så mycket bättre.

Casper Janebrink längd

Casper Janebrink är 180 centimeter lång.

Casper Janebrinks fru

När Casper var 29 år gifte han sig med dåvarande kärleken Helena Janebrink. Paret tillbringade 23 år tillsammans som gifta, innan det 2022 blev känt att de ansökt om skilsmässa

Janebrink skilsmässa

”Vi har kommit till ett vägskäl i livet där vi känner att det är bättre att leva var och en för sig och kunna fortsätta att vara vänner”, meddelade Casper på Instagram på alla hjärtans dag i år. 

Janebrinks barn

Paret har två barn tillsammans: Dottern Alice Janebrink och sonen Felix Janebrink, och nu ska Casper bli pappa för tredje gången. 

I början av maj bekräftade Casper för tidningen GT att han skulle bli pappa på nytt. Nyheten kom bara tre månader efter att skilsmässan blivit officiell. 

– Allt har kommit i ett ganska tajt förlopp med skilsmässan och att jag träffat en ny tjej. Hon är gravid och vi ska skaffa barn ihop. Det är mycket att smälta för alla runtomkring. Barnen. Nära och kära. Jag tycker ändå att de har tagit det bra, sa Casper till GT då.

Casper Janebrinks flickvän

Mamma till barnet är Caspers nya flickvän Therese Andersson, 33 år. Enligt tidningen Femina jobbar Therese som fastighetsmäklare, men det var på gymmet hon och Casper träffades.

När kommer Casper Janebrinks barn?

Casper och flickvännen Thereses barn beräknas komma i september i år. Detta enligt GT som pratat med Casper.

– Allt har inte kommit i rätt ordning den här gången, men nu blev livet som det blev. Jag är glad och lycklig. Det ska bli jättespännande, sa Casper Janebrink till GT tidigare.

LÄS MER: Gravidlycka: Casper Janebrink ska bli pappa för tredje gången – stora glädjen med nya kärleken

För exfrun Helena var uppbrottet mellan henne och Casper tungt, vilket hon berättat i en intervju med Hänt tidigare i år. En tid senare har hon smält det hela. 

”Skönt att få starta ett nytt liv med mina ungdomar och mig själv”, skriver exfru Helena i en kommentar till GT

LÄS MER: Helena Janebrink bryter tystnaden – starka orden om uppbrottet från exmaken Casper: ”En befrielse”

Casper Janebrink.
Casper Janebrink i Melodifestivalen. Foto: Claudio Bresciani/TT

Den som är sugen på att se mer av Casper kan bland annat följa honom och resten av Arvingarna i nya tv-satsningen Arvingarnas sommar, som har premiär 22 maj. 

Casper kommer även att leda Bingolottos sommarkvällar tillsammans med Agneta Sjödin.