Christer Lindarws stora sorg – tagit ett sista avsked med familjemedlemmen: ”Älska dig för evigt”

Christer Lindarw har tvingats säga farväl till en kär familjemedlem. För ett par dagar sedan var han på begravning – nu berättar han om den djupa sorg han känner.

Du gick bort alldeles för tidigt, saknaden blir stor. Du var som en storasyster till mig och jag kommer att älska dig för evigt”, skriver han på Instagram.

Han var bara 22 år gammal när han gjorde sin debut som dragshowartist. Sedan dess har Christer Lindarw, 70, gått och blivit Sveriges nummer ett i genren. Tillsammans med Roger Jönsson och Lasse Flinckman bildade han gruppen ”After dark” och senare startade de även en nattklubb med samma namn.

Men Lindarw är även en prisad kläddesigner som bland annat skapat vackra klänningar och andra kreationer åt kungligheter som kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

Läs mer: Christer Lindarws prestigefyllda uppdrag för kronprinsessan Victoria – nu kommer det fram: ”Så hedrad”

Han har också gjort kläder till ”Melodifestivalen” och ”Eurovision”. Vi minns alla Lill Lindfors galna kväll när hon ”tappade” klänningen live framför en miljonpublik. Det var Lindarw som låg bakom det speciella plagget.

Christer Lindarw
Christer Lindarw. Foto: TV4

Var som en syster för honom

I slutet av november skrev Christer att han och hans familj drabbats av en stor sorg. Hans älskade moster Ann-Christin hade gått bort.

Eftersom han växte upp och bodde med sin mamma i en ”etta” i många år, och mostern bara var fem år äldre än honom, så var hon som en storasyster för Christer.

I chock och förtvivlan över att min kära moster Ann-Christin hastigt gick bort igår. Jag kan inte ta in det. Hon var ju så full av liv och energi. Hon har alltid varit som en storasyster till mig. Hon var bara drygt 5 år när jag föddes. Så vi har ju växt upp tillsammans. Ann-Christin hade alltid full fart. Jobb, jympa, familj och vänner. Hon värnade om familjen och höll ihop oss alla. Ordande alltid med fest på födelsedagar och högtider”, skrev han då på Instagram.

Sista avskedet med mostern

Nu har mostern begravts i Fors kyrka i Lindarws hemstad Eskilstuna. Han beskriver det som ”tungt” men att det var en fin ceremoni.

Det var många som älskade Ann-Christin så det kom över 100 personer. Akten inleddes med en pampig orgelversion av ”My way”. Kantorn var fantastiskt duktig. Sen pratade prästen lite om att Ann-Christin älskade ”La Dolce Vita” och citerade även några rader ur texten ”Det känns som livet har mera att ge, än bara ansvar och krav. Jag önskar vi kunde dansa och le, ända tills natten blir dag. Jag är här, jag är nu, jag är fri”. Sen spelade kantorn en häftig version av låten. Hela akten var så mycket Ann-Christin. Och så fint sammansatt av barnen Ann-Sofie, Andreas och Alexander”, skriver han på Instagram.

Christer Lindarw
Christer och moster Ann-Christin. Foto: Instagram

Han avslutar med ett par riktigt känslomässigt starka ord till sin älskade moster.

Du gick bort alldeles för tidigt Ann-Christin, saknaden blir stor. Du var som en storasyster till mig och jag kommer att älska dig för evigt”, skriver han på Instagram.

Vi beklagar sorgen, Christer. Vi förstår att det är en svår tid du går igenom tillsammans med din familj.

Ta hand om varandra. All kärlek till dig.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev