Därför vägrar Kikki Danielsson att binda sig vid en karl – beslutet efter alla år: ”Ingen som vågar”

Kikki Danielsson är stjärnan som sedan långt tillbaka har sjungit och uppträtt på scener över hela landet, och även internationellt.

Länge har hon levt singellivet – och i en intervju har hon berättat om varför.

Hon är utan tvekan en av våra största och mest älskade artister genom tiderna. Genom åren har Kikki Danielsson medverkat i Melodifestivalen hela tio gånger och bjudit oss på otaliga hits som aldrig kommer att dö.

Även utanför schlagerscenen har hon varit oerhört framgångsrik och genom karriärens turnéer är det nog få som är lika beresta som Kikki.

Allting började på 70-talet när hon slog igenom som sångerska i dansbandet Wizex. Och sedan dess har hon varit Kikki Danielsson med hela svenska folket.

Öppnar upp om privatlivet

I en intervju med Amelia pratar Kikki om hennes självbiografi ”Du vet ingenting om mig” och om hennes liv och de svårigheter hon mötts av. I intervjun berättar hon bland annat om allt som skrivits om henne, vilket inte alltid varit sant men som kommit att påverka relationen med hennes barn negativt.

Hon berättar också om den svåra uppväxten, vilket kom att prägla hennes liv och relationer.

1984 gifte sig Kikki med ex-maken Kjell Roos. Med åren slutade hon att trivas i relationen, vilket fick henne att börja dricka. 2002 skilde sig paret.

– Jag drack som medicin för att stå ut i ett dött äktenskap, säger Kikki Danielsson till Amelia.

Kikki Danielsson. Foto: Jessica Gow / TT
Kikki Danielsson. Foto: Jessica Gow / TT

Hennes drickande blev föremål för en rad sketcher där andra gjorde sig roliga på Kikkis bekostnad, vilket tog hårt på henne. Det är också om bland annat det som hon vill reda ut in sin bok.

– Riktigt nerskitad har jag blivit. Bland det värsta är kolleger som använt mina tragedier till skrattobjekt i sina sketcher. Alkohol, reumatism, falukorvsberoende och allt vad det varit. Det är så respektlöst. Tanken är att få en chans att göra mig fri från alla falska rykten och strunt som skrivits i tidningar, säger Kikki till Amelia.

Så lever stjärnan i dag

Sedan dess har stjärnan levt som singel och tycks trivas bra med det. Inte långt från hemmet har hon barn och barnbarn, hemma finns hennes katter som Kikki beskriver som sina ”psykologer”.

Hon lever ett ganska ensamt liv och undviker att gå på marknader och restauranger. Detta för att hon aldrig annars får vara ifred. Barnen och barnbarnen tycker hon dock om att träffa regelbundet.

LÄS MER: Kikki Danielsson bryter tystnaden efter sjukhusvistelsen – nya beskedet om hälsan

Därför lever Kikki som singel

Att hon är färdig med att leva tillsammans med någon annan är tydligt. Däremot kan hon tänka sig att träffa någon, om de törs:

– Jag släpper inte en karl över tröskeln och vill inte dela bankonto eller boende. Däremot kan jag resa med någon, gå på bio eller så, men det är ingen som vågar, säger Kikki till Amelia och skrattar.

Tack för att du öppnar upp Kikki! Jag ska definitivt beställa hem din bok!