Därför vägrar Siw Malmkvist skönhetsingrepp – sätter ner foten mot dagens ideal: ”Så onödigt”

Siw Malmkvist vägrar skönhetsingrepp.
Den folkkära artisten berättar vad hon tycker om moderna tiders skönhetsideal.
– Alla får förstås göra precis som de vill. Men det kan jag säga dig, att ingen nål ska sättas i mina läppar, säger ”Siwan” till tidskriften Kurera.

Siw Malmkvist, 85, har varit i rampljuset ända sedan slutet av 1950-talet.

Hon har vunnit Melodifestivalen, tävlat i Eurovision Song Contest, varit värdinna i kultförklarade program som ”Hylands hörna” och medverkat i en rad olika musikaler – även i Danmark, Tyskland, Belgien och Norge.

Dessutom har hon spelat in runt 600 låtar på tio olika språk – varav 40 gått in på Svensktoppen.

Som 85-åring underhåller ”Siwan” oss fortfarande på scen och i tv. I somras gjorde hon comeback i Allsång på Skansen under programledaren Sanna Nielsens finalprogram, och det blev förstås succé.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: SVT

Siw Malmkvists hemlighet bakom härliga energin på scen

I en intervju med Nöjeslivet har hon berättat om varifrån hon får energin att arbeta upp i respektingivande ålder.

– Det vete gudarna. Det tänker jag på när jag tittar i gamla dagböcker genom historien… Hur i helskotta har jag hunnit vara med om allt detta? Då blir jag så trött, haha! Samtidigt som jag har haft barnen, jobbet, tv, turnéer, film… Jag fattar inte att jag orkade. Men det är klart, nu gör jag ju heller inte lika mycket längre, sade hon då.

LÄS MER: Siw Malmkvists miss i Sanna Nielsens final i Allsång på Skansen – då visar folkkära stjärnan vilket proffs hon är

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20080814 Höstsamling på Stadsteatern i Stockholm på torsdagen. Siw Malmkvist medverkar i "Cabaret". Foto: Maja Suslin/TT
STOCKHOLM 20080814 Höstsamling på Stadsteatern i Stockholm 2008, då ”Siwan” medverkade i ”Cabaret”. Foto: Maja Suslin/TT

En förklaring till ”Siwans” härliga energi och utstrålning kanske stavas hennes dagliga yogarutin. I våras berättade den folkkära artisten att hon startat morgnarna på samma vis i flera år – även om hon själv inte vill kalla det just yoga.

– Nej, då skrattar min dotter som är yogalärare. Men det är en sorts yoga kan man säga, min yoga. Det är rörelser som jag alltid har gjort, som ett program. Tänk dig en katt som sträcker ut hela kroppen när den vaknar. Jag måste helt enkelt göra det, säger Siw Malmkvist till tidskriften Kurera.

LÄS MER: Siw Malmkvists stora oro – dotterns besked skakade familjen: ”Blev väldigt rädd”

Morgonyogan var någonting hon även gjorde när hon medverkade i ”Så mycket bättre” sommaren 2021.

– När de andra blev så imponerade av min morgonyoga sa jag till dem: ”Men det där var ju inget, det måste väl ni också kunna göra, som är så unga?”. Jag kunde ju varit deras mamma, eller mormor!

Siw Malmkvist sätter ner foten mot dagens skönhetsideal

För ”Siwan”, som varit i rampljuset i många år, har det aldrig varit på tapeten att genomföra något skönhetsingrepp. Artisten sätter nu ner foten mot idealet i moderna tider.

STOCKHOLM 20211021 Siw Malmkvist under en pressträff inför Så mycket bättre 2021. Foto Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 20211021 Siw Malmkvist under en pressträff inför Så mycket bättre 2021. Foto: Jessica Gow / TT

– Jag förstår mig inte på det här med läpparna som så många flickor, som redan är söta, gör. Det syns långa vägar att de fixat läpparna, för det påverkar inte bara läppen utan huden ovanför också. Det är så onödigt, men det är bara min åsikt. Alla får förstås göra precis som de vill. Men det kan jag säga dig, att ingen nål ska sättas i mina läppar, säger Siw Malmkvist till Kurera.

Underbara ”Siwan”, du är fantastisk!

Skriv gärna en kommentar om denna stjärna på vår Facebook-sida.