Efter försvinnandet – Mandelmanns nya besked om framtiden för tv-succén: ”Galet”

För sista gången för i år fick vi se Gustav och Marie Mandelmann arbeta på gården i ”Mandelmanns gård”.

Programmet försvinner nu från tv-rutan efter en händelserik säsong, och TV4 avslöjar hur framtiden ser ut för tittarfavoriten.

”Det är sorgligt”, säger Gustav Mandelmann i ett klipp på TV4:s Facebook.

I sex säsonger har Gustav och Marie Mandelmann spridit värme och kärlek till tv-tittarna. I succéprogrammet ”Mandelmanns gård” har vi fått följa det folkkära paret och deras arbete på gården Djupedal på Österlen i Skåne.

Under åren har vi fått se Gustav och Marie arbete med djuren, huset och trädgården på den självförsörjande gården. Även i sjätte säsongen får vi följa och inspireras av deras projekt, men tittarna få också se en helt ny sida av paret.

Mandelmanns gård
Foto: TV4/TT

Nöjeslivet har tidigare berättat om att Gustav lider av bipolär sjukdom, något som påverkat både parets relation och programmet.

Marie ställde ett ultimatum

Gustav gick ut med sin sjukdom förra året och berättade i Nyhetsmorgon om hur han hamnar i djupa depressioner.

– Tankarna är ju förstås att man inte vill leva kort och gott – att jag vill avsluta livet. Det är jättehemskt att säga och dem som är runt omkring mig tycker nästan det är ännu jobbigare. Folk blir oroliga och vill vara med hela tiden. Ibland går jag även runt och tänker på hur jag ska ta mitt liv, berättade han.

Sjukdomen påverkar också hustrun Marie, och parets relation.

– Jag älskade ju dig jättemycket Gustav. Men kände till slut att jag håller på att dö. Jag fick ställa ultimatumet till slut att jag orkar inte längre Gustav, antingen måste jag leva för mig själv eller så måste vi göra någonting åt det här. Och jag vill ju helst att vi gör den resan tillsammans, berättade Marie nyligen i ”Malou efter 10”.

För att få hjälp med att ta sig vidare i sitt äktenskap syntes en ny person i sjätte säsongen av ”Mandelmanns gård”. Psykiatrikern och vännen Håkan Andersson dyker upp på Djupedal för att stötta och hjälpa både Marie och Gustav.

Bor inte ihop

I Malou efter 10 berättar också paret Mandelmann hur de nu står inför en ny prövning.

Gustav bor nämligen just nu själv på Gården i Skåne. Marie bor i Stockholm för att spela in Let’s Dance.

Att paret inte bor ihop just nu tror de kan göra gott för båda två. De får möjlighet att utveckla sin relation ytterligare och lära sig hantera Gustavs sjukdom på ett nytt sätt.

– Jag håller på att rensa huvudet och in kommer det bara massa danssteg, så det här är nog jättenyttigt, sa Marie till Malou von Sivers i programmet.

”Det är sorgligt…”

För de som följt programmet flitigt kom ett tråkigt besked i veckan. I tisdags skulle sista avsnittet av årets säsong sändas, men programmet uteblev till många tittares stora besvikelse.

TV4 flyttade på Mandelmanns gård för att sända statsminister Magdalena Anderssons tal till nationen. Kanalen hänvisade till att avsnittet fanns att se på TV4 Play, samt att reprisen sänds på söndag den 6 mars klockan 15:55.

– Och det är sorgligt, sista programmet, men det är galet bra å ena sidan, säger Gustav i en videohälsning på TV4:s Facebook.

I samma videoklipp meddelas också framtiden för det hyllade programmet.

– Men å andra sidan kommer vi tillbaka, fortsätter Gustav i klippet.

Marie fortsätter sedan:

– Och nu är du på väg ner till Skåne, kanske lite kalvningar och lamningar själv? Medan jag dansar här uppe på Let’s Dance.

Vi ser så mycket fram emot att se mer av er! Vad tyckte ni om årets säsong av ”Mandelmanns gård”?