Gunilla Perssons nya besked om framtiden – vill fortsätta som artist: ”Ska sjunga om Jesus”

Efter sin medverkan i ”Melodifestivalen” vill Gunilla Persson fortsätta med artistkarriären.

Men det hon vill sjunga om kanske avskräcker många människor i Sverige.

– Jag tror att sången är mitt nya kall, vägen jag ska gå. Jag ska stå på olika scener runt om i Sverige och sjunga. Så småningom ska jag sjunga om Jesus, säger hon i den kristna tidningen Dagen.

Att Gunilla Persson, 65, skulle göra debut som artist i ”Melodifestivalen” 2024 trodde nog ingen på förhand.

Tv-stjärnan från ”Svenska Hollywoodfruar” kom till finalkvalet med sin låt ”I won’t shake (La la Gunilla)” – men där tog det stopp.

Läs mer: Han är pappan till Erika – nu avslöjas Gunilla Perssons okända och förmögna ex

Det var dock inget definitivt stopp för hennes artistkarriär. Hon har nämligen stora drömmar och visioner när det kommer till hennes musik.

Gunilla Persson
Gunilla Persson i ”Melodifestivalen”. Foto: Johan Nilsson/TT

Däremot kanske inte alla svenskar kommer att uppskatta temat i hennes framtida låtar – hon vill nämligen att hennes kristna tro ska återspegla sig i musiken.

– Att få stå på en så stor scen var något jag inte kunnat drömma om, men så blev det. ”Melodifestivalen” gjorde något med mig. Jag fick mersmak. Jag tror att sången är mitt nya kall, vägen jag ska gå. Jag ska stå på olika scener runt om i Sverige och sjunga. Så småningom ska jag sjunga om Jesus, säger hon i den kristna tidningen Dagen.

Tagit hjälp av Fröken Snusks producent

Vem som ska få fart på Gunilla Perssons musikkarriär?

Ett något oväntat val tänker nog de flesta. Hon har nämligen anlitat Fröken Snusks låtskrivare och producent Rasmus Gozzi.

Det råder inget tvivel om att hon imponeras av hans skicklighet när det kommer till musikskapande, trots att hon verkligen tar avstånd från hans tidigare låtar som ”Strypsex i ditt garage” och ”Rid mig som en dalahäst”.

– Jag har sagt till Rasmus att dessa texter är vidriga. De är sataniska och håller bottenskrapsnivå. Han blev nog lite chockad när jag var så rättfram. Jag vill ta det stegvis för att inte skrämma folk. Men Rasmus tycker egentligen inte att jag ska smyga med Gud och Jesus, han tycker att det ska bli väckelserörelse!, säger hon.

Fått kritik för sin tro förut

Trots att Gunilla Persson flyttade till USA som 24-åring säger hon att Sverige alltid kommer att vara hemma för henne. Hon har kvar sitt föräldrahem i Högsjö utanför Vingåker och har inga planer på att sälja det.

Hennes kristna tro har hon med sig från barndomen och från familjen. Den växte sig ännu starkare när hon flyttade till andra sidan Atlanten. Där har religionen en mer central roll i människors liv.

Gunilla Persson och Erika Persson
Gunilla Persson och dottern Erika. Foto: Johan Nilsson/TT

Hon har tidigare fått kritik här i Sverige för sättet hon pratat öppet om Gud och kristen tro i media. Bland annat har en scen ur ”Svenska Hollywoodfruar” uppmärksammats då hon berättade att hon bett till Gud för att det skulle gå bra för hennes dotter Erika i en talangjakt.

– Jag fick sådan hatstormar. I Sverige blir man idiotförklarad om man tror att Jesus kan göra mirakel. I USA hade ingen reagerat för att jag sa det jag sa. Jag förstår inte varför Sverige har blivit så avkristnat. Det var det väl inte när jag var barn?

Hon säger också att ”hennes kristna tro betyder allt” och att ”Gud är min bästa vän” och ”Jesus är min bästa vän”. Hon uppmanar alla människor att be och hänge sig åt Gud. Hon säger att hon, liksom Jesus, vill ”gå ut och göra alla folk till lärjungar”.

Vad säger ni om Gunilla Perssons nya besked om sin artistkarriär? Tror ni att hon har en framtid som kristen sångare här i Sverige?

Lämna gärna en kommentar på Facebook. Gilla-markera och dela artikeln för fler spännande nöjesnyheter.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev