Inger Nilsson om livet efter ”Pippi” – ärliga orden om ensamheten: ”Inget aktivt beslut att inte skaffa barn”

Redan som barn blev Inger Nilsson ”Pippi Långstrump” med hela världen.

Men rollen hon spelade som barn har gjort det svårt för henne att hitta kärleken – även senare i livet.

– Jag skulle gärna vilja leva med någon, säger Inger Nilsson till Aftonbladet.

Redan som barn blev Inger Nilsson ”Pippi Långstrump med en hel värld. Filmerna, baserade på Astrid Lindgrens texter, blev en braksuccé och den då unga skådespelerskan Inger blev känd över hela världen.

I årets ”Sommar i P1” satte Inger ord på den livsförändring som kom med kändisskapet och berörde många med sina ärliga ord om konsekvenserna det fått för henne.

I hela hennes liv har hon förknippats med Astrid Lindgrens folkkära rollfigur och hennes längtan efter att bara få vara ”Inger” har ibland varit väldigt stor. Inte ens på hennes mammas begravning fick hon vara ifred. Då kom, som vanligt, någon fram och bad om en autograf från ”Pippi”.

– Jag tänkte bara ”snälla, snälla ge mig en enda stund på jorden då jag kan få vara min mammas dotter. Ingenting annat”, berättade hon i programmet.

Inger Nilsson
Foto: TV4/Youtube

Svårt att hitta kärleken

Kändisskapet har även gjort det svårt för Inger att träffa kärleken. I ”Sommar i P1” berättade skådespelerskan att rollen hon spelade som barn, än idag, sätter käppar i hjulet för et framgångsrikt privatliv.

– Det är förresten ingen hit på äktenskapsmarknaden att ha varit barnstjärna eller kändis överhuvudtaget och dessutom, ju äldre man blir desto färre bra män finns det kvar. I alla fall män som kan se bortom allt det här med kändisskapet för det måste man när det gäller mig, berättade Inger i sommarpratet.

Inger Nilsson
Foto: Christine Olsson/TT

”Tråkigt att vara ensam”

Med lite distans till Ingers uppmärksammade sommarprat berättar hon nu för Aftonbladet att hon fått ett stort stöd efter programmet.

Hon berättar även att hon hoppas att någon ska kunna se förbi ”Pippi” och se henne. Hon hade nämligen väldigt gärna dela livet med någon.

– Det skulle jag absolut vilja, det är tråkigt att vara ensam. Jag skulle gärna vilja leva med någon, säger hon till tidningen.

Den långvariga kärleken har uteblivit och några barn har det heller inte blivit. Men Inger menar att hon gärna hade sett att livet, på sina håll, tagit en annan väg.

– Jag skulle nog gärna velat haft barn, men nu blev det inte så. Jag har haft relationer så det är inte det, men det har inte varit läge att skaffa barn och visst är det tråkigt så här i efterhand. Men det var inget aktivt beslut att inte skaffa barn, säger Inger till Aftonbladet.

Pippi Långstrump
Foto: BO-AJE MELLIN /SVT

Du är stark Inger som vågar berätta! Vad känner ni när ni läser detta? Lämna gärna en kommentar på Facebook!