Internationella jättehyllningen till Avicii – pappans hjärtskärande ord om gesten på sonens födelsedag

I dag skulle Tim ”Avicii” Bergling ha fyllt 32 år.

Då hedras han av internationella storföretaget Google – i 46 länder.

”Tim hade varit väldigt stolt”, säger pappan Klas Bergling i ett pressmeddelande.

Han skrev superhits, vann prestigefulla priser och sålde ut stora arenor. Den svenske DJ:n Tim ”Avicii” Berglund blev en firad världsstjärna, med en låtskatt som älskades och hyllades världen över.

Men den 20 april 2018 kom beskedet att Tim Bergling hade tagit sitt liv. Han blev 28 år gammal.

Det tragiska beskedet sörjdes av en hel värld och kort efter hans bortgång grundade föräldrarna Klas Bergling och Anki Lidén en stiftelse för att motverka psykisk ohälsa.

Sorgen försvinner aldrig, men Tim Bergling kommer för evigt att minnas för sina gärningar inom musiken.

tim bergling, avicii
Foto: Amy Sussman/Invision/AP/TT

Internationella jättehyllningen till Avicii

I dag, den 8 september, skulle han ha fyllt 32 år. Något som uppmärksammas av sökmotorn Google, som bjuder på en internationell jättehyllning för att hedra artisten.

På Googles startsida i 46 länder pryds logotypen nämligen av en så kallad ”doodle” föreställande Tim Bergling. Det är en nästan 1,5 minuter lång animation bilder, skapad av Alyssa Winans, med skissade scener i pastellfärger från hans privat- och yrkesliv.

”Jag är väldigt tacksam över att ha fått möjligheten att arbeta på denna doodle och få en inblick i Tims liv. Känslan av värme och nyfikenhet som han förmedlade genom sin musik var en stor inspiration för mig i skapandet”, säger Alyssa Winans i ett pressmeddelande från Google.

”Tim hade varit väldigt stolt”

Den fina hyllningen har berört familjen djupt.

”Doodlen är fantastisk. Både jag och min familj känner oss hedrade och Tim hade varit väldigt stolt och älskat den”, säger pappa Klas Bergling i pressmeddelandet och fortsätter:

”Den är en vänlig och varm berättelse om en ung man som uppfyller sin dröm om att bli DJ, som samtidigt säger oss att livets gång inte alltid är enkel trots berömmelse och framgång”.

Dela gärna för att hedra Tim ”Avicii” Bergling!