Jonas Gardells bekännelse efter skilsmässan från Mark Levengood – nya beskedet om framtiden

I somras bekräftade de skilsmässan.

Nu berättar Jonas Gardell om sitt nya liv – efter att äktenskapet med Mark Levengood tagit slut.

– Jag tänker att man ska leva ett liv värt att dö för, säger han i TV4.

I över 30 år var de folkkära komikerna Jonas Gardell och Mark Levengood ett av Sveriges mest älskade kändispar.

De hann med att byta ringar flera gånger.

– Vi gifte oss första gången år 1988. Det var inte lagligt då ännu, men vi gjorde det ändå. Våra syskon gifte sig och hade roliga fester, så vi tänkte att vi ville göra samma sak, har Mark Levengood berättat i en intervju med Sveriges Radio.

Familjen har genom årens lopp också utökats. Tillsammans har de nämligen två barn.

Därför separerade Jonas och Mark

Men i början av året lät Jonas och Mark meddela att de separerat.

Artikeln fortsätter under bilden

Mark Levengood. Foto: Foto: Maja Suslin/TT
Mark Levengood. Foto: Foto: Maja Suslin/TT

– Det är med sorg och stark overklighetskänsla som jag berättar att Mark och jag har separerat. Vi ska inte skilja oss, men har inte längre en kärleksrelation utan ska försöka vara vänner. Vi går i terapi och får se var det leder, skrev Gardell då i ett uttalande på Instagram.

Även Levengood valde att uttala sig via sociala medier. Han bekräftade separationen, men att de då samtidigt fortsatt skulle vara gifta.

LÄS MER: Mark Levengood och Jonas Gardell separerar – beslutet efter över 30 år som par

– Vi kommer dock fortsätta vara gifta, och får hjälp att försöka reda ut det som är svårt och trassligt. Sänd varma tankar till oss. Dock kommer vi med hänsyn till vår familj inte att svara på några frågor och ber om respekt och förståelse för detta, skrev Mark Levengood då, på Instagram.

Men i mitten på juni bekräftade ex-paret uppbrottet – de hade valt att genomgå en skilsmässa och flyttat isär.

LÄS MER: Mark Levengood och Jonas Gardells skiljer sig – så blir exparets nya uppgörelse

”Att misslyckas ingår i sökandets villkor”

På fredagen gästade Jonas Gardell TV4:s talkshow ”Tilde” och berättade då om hur han ser på sitt nya, singelliv, och hur han ser på skilsmässan från Mark i dag.

Artikeln fortsätter under bilden

Jonas Gardell
Jonas Gardell. Foto: TV4

– Jag tänker att man ska leva ett liv värt att dö för. I det ingår också när man gör det, så går man på pumpar. Man misslyckas. Att misslyckas ingår i sökandets villkor. Om vi inte går med på att det går åt helvete-gåendet då och då, så lever vi inte. Jag har inget emot det, säger Gardell till Tilde de Paula Eby.

Han fortsätter:

– Det får vara en del av det. Jag tycker det är fantastiskt ändå. Att alla vet att jag är nyskild, då säger folk: ”är inte det väldigt sorgligt?” Men det har ju varit ännu sorgligare om det inte hade varit sorgligt. 

Nu ser han fram emot att se vad framtiden har att erbjuda.

– Fast i stället för att tänka ”hjälp, jag är 60 år, nyskild och mina katter kommer hinna äta på mig innan någon hittar mig”, så kan jag i stället tänka att ”jag är 60 och har faktiskt förunnats ett till äventyr som jag inte hade sett komma”. Då kan jag lika bra gå in i det här nya, uppbrottet och förvandlingen som en sorts nåd och se vad som händer nu. Det tycker jag är lite spännande.

Gästerna i fredagens "Tilde": Pernilla Wahlgren, professor Agnes Wold, Sanna Nielsen, artisten Arash Labaf och Jonas Gardell. Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Gästerna i fredagens ”Tilde”: Pernilla Wahlgren, professor Agnes Wold, Sanna Nielsen, artisten Arash Labaf och Jonas Gardell. Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Vi önskar er all lycka nu och i framtiden, Jonas och Mark!