Krister Henrikssons svåra smärtor – tvingas uppsöka sjukvård efter olycka: ”Jag har…”

Skådespelaren Krister Henriksson är van vid dramatik. Oftast utspelar det sig på en scen – men nu har den nyblivne 77-åringen själv ramlat och skadat sig.

Han berättar mer om sina smärtor för sajten Hänt.

– Jag ramlade ganska illa, säger han.

Krister Henriksson är ansedd vara en av landets allra största skådespelare. Genombrottet kom i SVT-serien ”Den gråtande ministern” 1993 – dessförinnan hade han jobbat med teater i många år.

Han har även gjort sig känd för roller i ”Rederiet”, ”Tusenbröder”, ”Hamilton” och i några Astrid Lindgren-filmer.

Läs mer: Krister Henriksson om otrohetsaffärerna – skådespelarens bekännelse efter alla år: ”Blev ryggradslös”

Kanske allra mest känd är han för att han spelt Ystads-deckaren Kurt Wallander i hela 32 filmer. Historierna baseras på Henning Mankells böcker om samma karaktär.

krister henriksson
Krister Henriksson. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Slutat efter 30 år på Dramaten

Henriksson har även spelat teater på Dramaten i Stockholm i över 30 år, men den tiden är nu förbi. I somras bestämde han sig för att det var slut på riktigt.

– Jag säger som de brukar: ”Äntligen!”. Det är ett avsked. Jag har varit med om avsked förr; skilsmässa, människor som har avlidit och barn som har flyttat hemifrån. Livet är en serie avsked hela tiden, men jag har ganska god erfarenhet av avsked. De är smärtsamma i stunden, men livet blir alltid lättare och roligare efteråt, sa han till Aftonbladet

I och med det kommer han förmodligen inte, om han inte tar anställning vid en annan teater, att få det farväl till publiken som han tidigare har pratat om i Dagens Nyheter.

– Jag siktar på att dö på scenen. Folk ska kunna säga: ”Jag var där. Han sa repliken och sedan föll han bara ihop. Vi trodde det ingick i pjäsen. Sedan kom inspicienten och sa att han var död. Vi trodde fortfarande att det ingick i pjäsen. Då kom likbilen och de bar ut honom. Då förstod vi.” Så tänker jag att det ska bli, sa han till DN 2021.

Krister Henrikssons hemska skada

Nu har Krister Henriksson, som nyligen fyllde 77 år, gjort illa sig. Det berättar han för sajten Hänt. Han kommer med en liten dyster hälsouppdatering.

– Jag har nämligen en kotkompression för jag ramlade ganska illa. Det blev eh, eh… men det är okej, säger han.

Skådespelaren Krister Henriksson. Foto: TT

Smällen var hård och det gjorde ont på honom. Han fick uppsöka akuten. Han bekräftar att han måste göra återbesök inom vården.

– Jag ska gå dit i morgon, men jag har röntgat så jag vet att det är en kotkompression men i morgon ska jag till en naprapat och få övningar. Se vad jag får göra och inte får göra. Annars är allting jättebra, säger han.

Hoppas du snart mår bättre, Krister. Vila upp dig ordentligt nu. Ryggont är inte att leka med.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev