Kristin Kaspersens krav på barnen – reglerna som sönerna Filip Lamprecht och Leon Fahlén alltid måste följa

Kristin Kaspersen har idag två vuxna barn.

Så löd hennes krav på barnen som gjort att de alltid skött sig.

Det finns många metoder att använda sig av när det gäller att uppfostra barn. Inte alltid är det lätt som förälder att veta vilka metoder som är bra.

I slutänden så brukar de flesta barn växa upp till att bli ordentliga vuxna, men vägen dit kan vara snårig som förälder.

Kristin Kaspersen har sönerna Filip Lamprecht, 26, och Leon Fahlén, 19. Båda sönerna har vuxit upp till att bli skötsamma och ansvarsfulla vuxna. Och Kristin har ett särskilt knep för att se till att det blev så.

LÄS MER:

I ett avsnitt av Kristin Kaspersens podcast Nyfiken på så bjöd hon en gång in Christina Schollin och Pernilla Wahlgren. Där pratade de bland annat om föräldraskapet och omställningen från att vara småbarnsmamma till att bli mamma till vuxna barn.

– Jag tycker att det är superhärligt att se att de är stora, att de ska få leva sitt liv. Det är jättehärligt att få mera egentid, men samtidigt så blir det också lite tomt, sade Kristin Kaspersen i podden.

Kristin Kaspersen med sönerna Leon Fahlén och Filip Lamprecht.
Programledaren Kristin Kaspersen med sönerna Leon Fahlén och Filip Lamprecht anländer till Idrottsgalan 2022. Foto: Christine Olsson/TT

Berättade om metoden i podden

Kristin avslöjar också sitt bästa uppfostringsknep.

– Jag brukar säga till mina söner att ”ni bestämmer själva hur mycket ni ska få gå ut, sköter ni er, så får ni gå ut. Om ni talar om vart ni är någonstans och kommer hem i tid, då får ni fortsätta gå ut. Men om det är så att ni inte gör det, då kan ni stanna hemma med mig. Det gör ingenting för mig, då får jag sällskap. Men det är ju väldigt tråkigt för er”.

Och det verkar onekligen som att hennes metod gett resultat.

– Då har det blivit faktiskt att de alltid hör av sig, berättar var de är någonstans och kommer hem i tid. Och kommer de inte hem i tid så sms:ar de innan, säger Kristin.

Jag tycker att det låter som en väldigt bra överenskommelse Kristin. Och det är ju tydligt att det fungerat.

Vad tänker du om Kristin Kaspersens metod för att se till så att barnen skött sig? Skriv gärna en kommentar på Facebook!