Kristin Kaspersens stora besvikelse – sätter ner foten efter beskedet: ”Tur att inte mamma lever…”

Barbro ”Lill-Babs” Svensson var verkligen ansiktet utåt för orten Järvsö i Hälsingland. Som en del av sitt arv försöker nu dottern Kristin Kaspersen göra allt i sin makt för att värna om bygden.

Men hon har stött på patrull och vädrar sin besvikelse på sociala medier.

Jag förstår inte, hur tänker Järvsö nu???”, skriver hon på Instagram.

Hennes mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson var utan tvekan ortens största stjärna. När hon gick bort 2018 lämnade hon vidare sitt arv till sina tre döttrar.

De har alla tre bibehållit en stark relation med Järvsö i Hälsingland. Men nu har en tråkig nyhet chockat yngsta dottern Kristin Kaspersen, 54.

Hon har nämligen skrivit på Instagram om hur Ljusdals kommun, där Järvsö ligger, vill bygga 40 fastigheter i ett unikt naturområde. Hon skriver även att det skulle gjort hennes mamma oerhört ledsen.

Kristin Kaspersen
Kristin Kaspersen. Foto: TV4

Jag förstår inte, hur tänker Järvsö nu??? Järvsö och dess kommun har sedan 2021 varit så kallat hållbarhets certifierad. Vi har till och med varit värd i sommar för miljödagar. Men nu kämpar kommunen med att få igenom att bygga 40 fastigheter på och omkring ett helt underbart naturområde som kallas Kramsta hällar med milsvida utsikt”, skriver hon.

”Demokrati är så himla vackert”

Hon beskriver hur kommunens arbete skulle hålla på i flera år om förslaget går igenom. Att vandrings- och cykelleder kanske försvinner, att det kommer sprängas i marken i många år.

Hon ser inte fram emot att eventuellt få ett byggprojekt som granne till sig och systrarna Malin Berghagen och Monica Svensson.

Tur att inte mamma lever för hon hade blivit så ledsen. Demokrati är så himla vackert. Där folket får vara med och bestämma. Ska bli intressant i morgon måndag (16 oktober) och höra om allas röster blir hörda”, skriver hon.

Hon hoppas att invånarna på hemorten sluter upp och inte låter kommunen få fri lejd att bygga de stora fastigheterna.

I morgon får vi se hur mycket hållbarhetstänk Ljusdal kommun lever upp till och vad Järvsös invånare har sitt hjärta. Vi är ganska många som vandrat där på Kramsta hällar…. Dom får nog leverera bra genomtänkt miljöförslag om de ska få vår röst”, avslutar hon.

I tätorten Järvsö bor det cirka 1 500 personer.

Hoppas allt går vägen, Kristin, så att allt får vara som det brukar vara där i ert paradis. Din mamma hade varit stolt över dig för att du står upp för orten.