Foto: Hanna Franzén / TT & Tomas Oneborg / SvD / TT

STORT GRATTIS: Christer Sjögren fyller 73 år – stjärnans ord om framtiden efter Vikingarnas avsked

Christer Sjögren har varit hela Sveriges dansbandskung i decennier.
Nyligen gjorde han sista turnén med Vikingarna – och på torsdagen fyller stjärnan 73 år.
Nöjeslivet ber att få gratulera på bemärkelsedagen!

Med Vikingarna har har genom åren sålt över 12 miljoner LP- och CD-skivor, fördelat på över 52 studioalbum under alla år.

Detta gör Värmlandsbandet till Nordens i särklass största dansband – och frontmannen Christer Sjögren till en av landets självklara dansbandskungar.

På torsdagen den 6 april fyller värmlänningen med den varma och djupa stämman 73 år.

2016 återförenades han och bandmedlemmarna i Vikingarna för en spelning, och sedan har dansbandet fortsatt. Förra året var de ute på avskedsturné, och då berättade Sjögren om glädjen över att få välkomna publiken igen efter coronapandemin.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 2018-10-18 Christer Sjögren under en pressträff med 2018 års upplaga av Så mycket bättre. Foto: Hanna Franzén / TT
STOCKHOLM 2018-10-18 Christer Sjögren under en pressträff med 2018 års upplaga av Så mycket bättre. Foto: Hanna Franzén / TT

Han tycker det är extra kul att nya generationer fans upptäckt deras dansanta musik.

– Det är ju kul, det är verkligen roligt. Det här att vi överhuvudtaget… När vi hållit på så länge, att yngre personer kan komma fram till mig och säga ”tjena, vad kul att ni spelar i kväll”. Då tänker jag, eftersom att åldersskillnaden ändå är på flera decennier, ”vet du vem jag är?”. Då kan de svara saker som, ”ja men jag har växt upp med dig, mamma och pappa hade alla skivor” och så där. Då känns det väldigt varmt och gött i bröstet på något sätt, sade Christer Sjögren till Nöjeslivet.

Han fortsatte:

– Det har tillfört någonting. Det har blivit lite kult med Vikingarna, och det är inget man går och förväntar sig.

Christer Sjögrens ord om framtiden – efter Vikingarna

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20071220 - Christer Sjögren uppträder i "The Christmas Show" på Globen Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
STOCKHOLM 20071220 – Christer Sjögren uppträder i ”The Christmas Show” på Globen Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

På frågan vad han tänkt göra när karriären med Vikingarna väl är över svarade han:

– Nej det har jag inte tänkt på, det får ge sig själv. Under de 12-13 åren som gått sen vi la av har jag fått gjort en väldig massa olika grejer. Musikaler och krogshower… ja, jag har fått göra det mesta. Jag har inga drömmar att ”åh, det där måste jag få göra”. Man kan avvakta och se. Det behöver inte hända så mycket heller. Jag trivs rätt bra med tillvaron, säger Sjögren som sedan över 50 år tillbaka varit tillsammans med sin hustru Birgitta.

Sjögren har sedan 1989 gett ut många soloproduktioner, bland annat har han spelat in album med låtar från exempelvis Elvis Presley och Frank Sinatra, men även kristna sånger. 2008 gick han till den stora finalen i Melodifestivalen med låten ”I love Europe”, och tio år senare medverkade han i TV4:s ”Så mycket bättre”.

LÄS MER: Christer Sjögrens nya ödesbesked om Vikingarnas framtid efter alla år – nu berättar han

På torsdagen fyller Christer Sjögren 73 år, och Nöjeslivet ber att få gratulera på bemärkelsedagen!

Stort grattis, Christer!