Foto: TT

STORT GRATTIS: Linda Bengtzing fyller 50 år – orden om bröllopsdrömmen med kärleken Peter

Linda Bengtzing ser fram emot att fira sin 50-årsdag med familj och vänner.
Samtidigt gör sig artisten också redo för schlagerturné i hela landet med kollegan Magnus Carlsson under våren.
– Jag är på en bra plats och får göra saker som jag älskar och är bra på, säger hon till Nöjeslivet.

Onsdagen den 13 mars 1974 föddes en blivande Melodifestivalstjärna i Gullspång.

Sedan dess har Linda Bengtzing bjudit publiken och tv-tittarna på schlagerklassiker som ”Alla flickor”, ”Jag ljuger så bra”, ”Hur svårt kan det va?” och senaste Mello-bidraget ”Fyrfaldigt hurra!” från 2022.

Den sistnämnda titeln passar alldeles ypperligt dagen till ära – eftersom den folkkära artisten just denna onsdag fyller 50 år!

Stort grattis i förskott, Linda! Hur ska du fira den stora dagen? 

– Tack. Jadu, jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig. Att det är just 50 spelar ingen roll, själva siffran. Men det är det här att med att fylla år, när det kommer någon med tårta på sängen. Vad ska jag säga? Måste jag reagera starkare nu i år när jag fyller just 50? Det är lite läskigt men också spännande, säger Linda Bengtzing, som i vår är aktuell med turnén ”En jäkla massa schlager” med kollegan Magnus Carlsson.

Det låter härligt att bli uppvaktad med tårta på morgonen!

– Absolut, herregud när klockan har passerat 06.15 och även om jag inte vad än vad som händer är det bara härligt. Men eftersom jag är ett sånt kontroll-freak så är det också lite nervöst och jag känner mig lite stressad.

Artikeln fortsätter under bilden.

GÖTEBORG 20230204 Linda Bengtzing anländer till efterfesten efter Melodifestivalens första deltävling i Scandinavium i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
GÖTEBORG 20230204 Linda Bengtzing anländer till efterfesten efter Melodifestivalens första deltävling i Scandinavium i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Vad tror du att de har förberett?

– De vet i alla fall att jag gillar den avslappnade stilen när det kommer till födelsedagar. Jag gillar massage, tårta och kanske få öppna ett paket. Annars har jag bestämt vad som händer till kvällen. Då får de som vill komma och fira.

Hur känns det annars att fylla 50? 

– Jag sa häromdagen när någon frågade att kroppen talar i alla fall inte om för mig särskilt ofta att jag är 50, och det är ju skönt. Så länge kroppen är med, så kan man säga så. Nästa vecka kan det vara att jag säger något annat, om man till exempel ramlar omkull på scenen och slår sig, säger Bengtzing.

Artisten ser annars bara fördelar med att åldras.

– Jag säger ifrån otroligt bra nuförtiden. Förr gick jag med på allt utan filter. Men det är nog inte bara åldern utan också tack vare terapi.

Artikeln fortsätter under bilden.

Är du på en bra plats i livet just nu?

– Ja, det är jag verkligen. Det rycks i mig väldigt mycket från alla håll. Jag är på en bra plats och får göra saker som jag älskar och är bra på. Att få upp tempot på vilken fest som helst. Leverera vilken låt som helst utan att det svajar. Det har varit min styrka i alla år, ända från min tid på Wallmans. Man måste klappa sig själv på axeln ibland och säga såna saker, säger Linda Bengtzing.

Hon har två barn tillsammans med kärleken sedan 15 år tillbaka, musikern Peter Ståhlgren. De båda träffades via musiken, då Ståhlgren var gitarrist i Bengtzings kompband.

Vad är det bästa med att vara mamma? 

– Det är nog att jag kan finnas där för mina två. Den ena har lite särskilda behov, och då känns det bra att jag kan hjälpa honom att bli tryggare. Tryggheten med hemmet, att jag kan finnas där och göra dem ännu tryggare, skulle jag säga, säger Linda Bengtzing.

Hon har i tidigare intervjuer berättat om sonens NPF-diagnoser och familjens kamp för hans rätt till stöd.

– Det tog flera år. Vi tyckte att han skulle få hjälp utifrån där han var. Så vi utredde honom, och just nu är det berättigat. Det är ett jävla liv, med BUP och utredning. Det tog tid alltså! sade Bengtzing i radioprogrammet ”Halv tre med Bromé”.

Linda Bengtzing om bröllopsdrömmen med sambon Peter

Vad är det bästa med din Peter?

– Vi träffades och jag blev gravid redan efter tre månader, och då var vi väl inte så samspelta. Eller ja, vi var samspelta fysiskt… Men vi har blivit sammansvetsade och älskar varann väldigt högt. Vi har fått känna på utmaningar genom åren, med den lilla. Då tar man antingen varsin väg ut, eller så ser man det som självklart att ”ni gör det tillsammans”. Vi såg det som självklart att göra det tillsammans, säger Bengtzing till Nöjeslivet.

Är det inte dags att ni slår till och gifter er i år, när du firar jubileum och allt? 

– Det tycker jag verkligen! Vi är väldigt öppna och kan prata och skoja om det. Men det är samtidigt väldigt långt ifrån verkligheten, att det blir genomfört. Det får ligga prioritering på annat. Han och jag är inte så mycket prioritet just nu hur mycket vi än kämpar.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20200731 Linda Bengtzing tillsammans med sambo Peter Ståhlgren fotograferade i samband med Pride Stockholm som direktsänds från en studio i Solna. Foto: Stina Stjernkvist / TT
STOCKHOLM 20200731 Linda Bengtzing tillsammans med sambo Peter Ståhlgren fotograferade i samband med Pride Stockholm som direktsänds från en studio i Solna. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Bengtzing förklarar att hon och sambon förr om åren brukade ha som tradition att ta sig tiden att dejta varandra en gång i veckan. Detta har nu artistkollegan Danny Saucedo snappat upp, berättar Linda.

– Jag träffade Danny häromdagen. Han har själv blivit pappa nyligen och creddade mig för att jag och Peter hade som en grej att vi dejtade varann en gång i veckan även efter att vi fått barn. Bara att vi tog oss den tiden för att få göra någonting tillsammans. Att bara se varandra och vart är vi på väg. Antingen på restaurang eller om vi åkte till Ikea. Då sa Danny, att ”nu har frågan kommit upp hemma hos oss”, och det visade sig att det hade startat bra. Det är kul att höra. Men vi själva har knappt hållit liv i det där. Så det ska vara mitt 50-årslöfte, att vi ska dejta en gång i veckan igen, Peter och jag!

Du är också högaktuell på scenen med ”En jäkla massa Schlager” på turné tillsammans med kollegan Magnus Carlsson. Varför ska man gå och se er? 

– Det är som att fylla år! Man får allt på en gång, med både paket och tårta. Man blir så glad och bara glömmer allt annat.

Artikeln fortsätter under bilden.

Magnus Carlsson och Linda Bengtzing på turné med "En jäkla massa Schlager". Foto: Peter Knutson/press
Magnus Carlsson och Linda Bengtzing på turné med ”En jäkla massa Schlager”. Foto: Peter Knutson/press

Hur är det att jobba med Magnus? 

– Det bästa är att han gör mig så fruktansvärt trygg. När jag står bredvid honom kommer jag till min fulla rätt. Då är jag helt avslappnad och kan leverera. Jag känner mig väldigt trygg med honom på scen, säger Bengtzing och fortsätter:

– Vi känner varandra så bra att vi behöver inte gå och älta saker. Vi känner igen varandras beteenden.

Duon gjorde dessutom ett gästspel i Melodifestivalens final det gångna veckoslutet. Carlsson och Bengtzing uppträdde i pausen under genrepet inför fullsatt salong i Friends arena – som ersättare för det då ännu så länge hemliga ”Björnzone”, Björn Gustafssons stjärnfyllda pojkband som tog tittarna med storm under lördagens direktsändning.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

– Vi fick ju stora äran att vara cover-up för Björnzone, säger Linda Bengtzing som själv hade koll på att det var någonting som Björn Gustafsson skulle hitta på i finalsändningen.

Är det inte dags att du och Magnus Carlsson ställer upp som en duo i Melodifestivalen snart?

– Det tycker jag verkligen. Jag sa det faktiskt till Magnus: ”Kände du inte hur bra det kan bli?”. Han har så otroligt bra struktur och planerar hur han ska sköta sin karriär. Jag halkar mest omkring på ett bananskal. Så vi kompletterar varandra bra. När han har planerat något så säger jag bara ja. Han blir lite mindre präktig och mindre kontrollerad när vi samarbetar, och jag blir kanske lite mer kontrollerad i hans sällskap.

”En jäkla massa schlager” åker på vårturné i landet med start i Växjö 15 mars. I sommar ger Bengtzing och Carlsson samma schlagershow på sju utvalda folkparksscener med start den 31 juli i Hunnebostrand.

Vi säger stort grattis på 50-årsdagen till Linda Bengtzing och önskar artisten en fin födelsedag!

Turnéplan: ”En jäkla massa schlager” våren 2024

Med Magnus Carlsson och Linda Bengtzing.
15 mars Växjö Konserthus
16 mars Kalmarsalen
20 mars Halmstad Teater – Nyinsatt!
21 mars Malmö, Slagthuset
22 mars Borås, Åhaga
23 mars Vara Konserthus – Extrakonsert insatt 15:00
23 mars Vara konserthus
5 april Wisbystrand – Nyinsatt!
6 april Västerås konserthus
9 april Göteborg, Lorensbergsteatern – Nyinsatt!
10 april Göteborg, Lorensbergsteatern
11 april Kungsbacka teater
12 april Helsingborgs konserthus
13 april Karlskrona, Konserthusteatern
18 april Sundsvall, Tonhallen
19 april Östersund, Folkets hus
20 april Bollnäs Kulturhus
24 april Stockholm, Rival
25 april Eskilstuna, Lokomotivet
26 april Uppsala, UKK
27 april Motala Lokverkstad – Nyinsatt!
Fotnot: Biljetter via enjaklamassaschlager.se.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev