STORT GRATTIS: Lisa Nilsson fyller 53 år – folkkära artistens härliga framtidsbesked

Lisa Nilsson fyller 53 år på söndagen.

Och artisten har mycket att se fram emot framöver.

Lisa Nilsson har utan tvekan en av landets mest karaktäristiska röster. På söndagen fyller artisten 53 år, och Nöjeslivet ber att få gratulera!

Nilssons karriär tog fart ordentligt i samband med att hennes kritikerrosade debutalbum, ”Himlen runt hörnet”, såg dagens ljus 1992. På skivan som hon bland annat spelade in i samarbete med Ratata-medlemmarna Mauro Scocco och Johan Ekelund fanns låtar som titelmelodin och ”Varje gång jag ser dig”. En ny popstjärna var därmed född – och på sommaren åkte Nilsson med de redan etablerade stjärnorna Tomas Ledin och Eva Dahlgren på ”Rocktåget”-turné genom landet.

Efter succén belönades Lisa Nilssons album på Grammisgalan året därpå med hela fem priser, bland annat i de tunga kategorierna, Årets kvinnliga pop/rockartist, Årets album och Årets låt för ”Himlen runt hörnet”.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20220225 Tomas Ledin firar 50 år som artist och fyller 70 år. Han firar födelsedagen med en show i Avicii Arena. Lisa Nilsson gästar Foto: Anders Wiklund / TT
STOCKHOLM 20220225 Tomas Ledin firar 50 år som artist och fyller 70 år. Han firar födelsedagen med en show i Avicii Arena. Lisa Nilsson gästar Foto: Anders Wiklund / TT

Resten är, som det brukar heta, historia. Lisa har genom åren bland annat belönats med Stockholms stads Bellmanpris, Karamelodiktstipendiet och kungamedaljen Litteris et Artibus.

Hösten 2015 deltog Nilsson som en av artisterna i det årets uppställning av TV4:s musikprogram ”Så mycket bättre” som spelats in på Gotland. Där framförde hon tolkningar av artistkollegor som Niklas Strömstedt, Miriam Bryant och Sven-Bertil Taube.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Lisa Nilssons härliga framtidsbesked

Nyligen var hon aktuell i ”Allsångsscenen är din” där hon gästade Darin Zanyar på bästa sändningstid i SVT. Artisterna bjöd på en känslosam duett.

LÄS MER: Lisa Nilssons historiska drag med Darin i Allsången – stjärnornas starka känslor efter uppvisningen

Senare i sommar, närmare bestämt den 23 augusti, gästar Nilsson ”Jazz på Skansen”. Detta är något hon ser mycket fram emot – delvis på grund av sin bakgrund.

– Jazzmusiken är en stor del av min uppväxt. Som dotter till jazzmusiker har det präglat mig djupt. Jag träffade Nils Landgren redan som barn hemma hos pappa. Jazzen är även ett sätt att förhålla sig till musiken rent allmänt för mig. Att improvisera, uppfinna musik i farten. Det är att tillåta sig att sätta sin egen unika prägel på melodier och harmonier, men aldrig utan respekt för låten. Skansens jazzscen har jag gästat tidigare hos Svante Thuresson. Nu ser jag fram emot en kväll med Nisse, som jag känt så himla länge och spelat med i alla möjliga sammanhang, säger Lisa Nilsson i ett pressmeddelande.

I december åker hon dessutom på julturné tillsammans med Weeping Willows igen.

På söndagen fyller Lisa Nilsson 53 år och vi passar på att önska henne grattis på födelsedagen!