Tittarnas vrede – efter Per Morbergs plötsliga utspel om Ica-Stig: ”Skulle verkligen vara…”

Nyligen berättade skådespelaren och tv-kocken Per Morberg att han tidigare blivit erbjuden rollen som ”Ica-Stig” i den berömda reklamserien.

Efter beskedet var det flera läsare som reagerade starkt.

”Efter den första ICA Stig, Hans Mosesson så verkar det vara svårt att få tag på någon som är lika bra”, skrev en läsare på Nöjeslivets Facebook-sida.

Skådespelaren och tv-kocken Per Morberg, 61, har sedan barnsben drömt om att bli en framgångsrik skådespelare. Med facit på hand får man ändå säga att han lyckats, även ifall han själv nog hade önskat ännu större scener.

Men i stället för att bara stå på scen har Per Morberg även testat vingarna på flera områden. I tv-sammanhang har han blivit en framgångsrik tv-kock och hans starka varumärke har lett till allt ifrån boksläpp till flera projekt i olika branscher.

Per Morberg har tidigare sagt att han främst ser sig själv som en skådespelare, och han hymlar inte om att många av de andra projekt som han gjort, varit för pengarna.

Per Morberg
Foto: TV4/Youtube

Blev erbjuden rollen som Ica-Stig

Nyligen berättade även Per Morberg att han fått förfrågan om att ta över som ”Ica-Stig” i matvarukedjans reklamfilmer.

Icas reklamfilmer är unika på många sätt. Serien har rullat i tv-rutan sedan 2001 och innehar således rekordet, sedan en tid tillbaka, som världens längsta reklamserie.

Den första att inneha rollen som ”Ica-Stig” var skådespelaren ”Hans Mosesson som under flera år medverkade i mer än 500 avsnitt innan han lämnade över stafettpinnen till Loa Falkman, 2015. Loa körde sedan på fram till i år då istället lämnade plats för Björn Kjellman.

Men nyligen meddelade alltså Per Morberg att han fått erbjudandet om att ta över rollen när Hans Mosesson slutade.

– Det fick jag långt innan Loa Falkman. Eller, det var jag som fick det då. Jag bad väl om något hutlöst, det var inte för att jag var för fin för att göra det, men ska man göra en sån sak då ska man ha sinnessjukt bra betalt. Annars ska man inte göra det, sa Per Morberg i ”Framgångspodden”.

Björn Kjellman
Foto: Youtube

Inte så intresserad

Men någon roll blev det inte för tv-kocken som krävde en hel del pengar för att ta över rollen. Kanske var det ett taktiskt val, då han egentligen nog inte var särskilt intresserad.

– Jag sa nog något som var så utopiskt stort, så de inte kom tillbaka. Så det var väl mest som du säger att jag inte ville göra det, säger Morberg i podcasten.

Väckte starka reaktioner

Efter Per Morbergs uttalande om erbjudandet var det många som reagerade starkt och flera var tydliga med att de inte ville se honom i rollen som ”Ica-Stig”.

”Efter den första ICA Stig, Hans Mosesson så verkar det vara svårt att få tag på någon som är lika bra”, skrev en läsare på Nöjeslivets Facebook-sida.

”Nej, nej, Per Morberg vill jag inte se som ICA Stig”, skrev en annan.

”Saknar det gamla stinget i reklamen. Tur att Ulf är kvar”, skrev en tredje.

Per Morberg
Foto: TV4

Tittarnas önskemål

Men långt ifrån alla var lika skeptiska. Bland kommentarerna var det flera som nog hade önskat att per Morberg tackat ja till jobbet där för sex år sedan.

”Skulle verkligen vara roligt han är bra”, skrev en läsare.

”Varför inte, är en härlig och rolig människa som vågar vara sig själv!”, skrev en annan.

Håller ni med? Hade ni velat se Per som ”Ica-Stig”? Eller har ni någon annan ni helst hade velat se ta rollen? Lämna gärna en kommentar på Facebook!