Foto: SVT, Youtube/Fredrik Sandberg/TT

Underbara nyheter om 109-åriga Dagny Carlsson – systerdotterns besked: ”Med hänsyn till hennes ålder…”

Dagny Carlsson, 109, har i höst flyttat in på ett äldreboende.
Nu öppnar släkten upp om hur Sveriges mest folkkära bloggdrottning har det där – och hur hon mår, skriver Hänt.

109-åriga Dagny Carlsson är en inspirationskälla för massor av människor runtom i landet.

”Krutgumman” som slog igenom efter 100-strecket har fångat svenska folkets hjärtan ända sedan hon medverkade i SVT:s dokumentär ”Livet börjar vid hundra” för några år sedan. Där skildrades hennes liv som datorintresserad senior – Dagny startade som bekant sin välbesökta blogg vid det tillfället.

STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, då 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av 2016 års nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Sedan dess har hon bland annat sommarpratat i radions P1, medverkat i stora tv-program som ”Skavlan” och ”Nyhetsmorgon”, och gett ut egna boken ”Livet enligt Dagny”.

Släktingen om mötet med Dagny: ”Så roligt att se”

Sedan en tid tillbaka bor den levnadsglada 109-åringen nu på ett äldreboende. När Nöjeslivet tidigare i höst talade med SVT-profilen Suzanne Axell, som träffat Dagny för ett nytt tv-reportage i ”Fråga doktorn”, berättade hon om intrycken av 109-åringen.

 Det var en stor glädje att möta Dagny igen. Hon har varit lite krasslig, men är tillbaka helt klart! Klara, rappa kommentarer som vanligt. Hon bor nu på ett äldreboende i Solna, men vill komma ut mer och göra mer utflykter, sade Axell till Nöjeslivet då.

LÄS MER: Efter stora livsförändringen – 109-åriga Dagnys nya framtidsplan för stora jubileet: ”Jag vill…”

Dagny Carlsson fick nyligen stora rubriker i pressen då hon gick ut med att hon vill skänka sin lägenhet till förmån för Cancerfonden.

– Cancerfonden behöver pengar för att fortsätta sin framgångsrika forskning, sade Dagny då i sin egen blogg och fortsatte:

– Om vi hjälps åt så kan vi hjälpa många människor. Cancern tog min man och jag vill nu göra allt jag kan för att inte många flera ska gå samma öde till mötes.

Även om Dagny Carlsson inte längre bloggar lika frekvent som tidigare, kan släkten intyga att 109-åringen mår gott och har det bra.

– Jag och min man har precis varit och ätit lunch med Dagny och ett par av hennes vänner. Jag tycker att Dagny med hänsyn taget till hennes ålder mår fantastiskt bra. Det var så roligt att se hur pigg och glad hon är, säger Dagnys systerdotter Britt-Inger Thorén till Hänt.

Så klart väldigt härliga besked om Dagny för alla hennes många fans och läsare! Britt-Inger förklarar att 109-åringen har det bra på det nya boendet.

– Vi är inte oroliga. Vi tänker mycket på henne och vill att hon ska ha det bra vilket vi känner att hon har.

Du är fantastisk, Dagny!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna härliga 109-åring på vår Facebook-sida!