Därför kan Harry inte återvända till kungahuset – hans 11 oerhört ärliga ord avslöjar verkliga anledningen

Prins Harry har nyligen uttryckt planer på att återvända till det brittiska kungahuset, åtminstone tillfälligt, nu när kung Charles genomgår behandling för sin cancerdiagnos.

Men för ett år sedan lät det annorlunda.

För några veckor sedan nåddes världen av den tråkiga nyheten om att kung Charles fått en cancerdiagnos.

Det var i samband med att Charles vårdades för en förstorad prostata som läkarna upptäckte cancern. Men det är ännu oklart vilken typ av cancer det rör sig om. Enligt uppgifter ska det dock inte röra sig om prostatacancer.

När nyheterna nådde prins Harry så valde han att ensam resa från Kalifornien till London för att hälsa på sin far. De sågs endast i omkring 45 minuter innan de skildes åt igen.

Enligt källor som står nära Harry och som pratat med bland annat tidningen The Mirror så ska Harry ha uttryckt att han är redo att återvända till kungahuset. Detta för att tillfälligt hjälpa till med de många kungliga uppdragen nu när Charles vårdas.

Även prins Williams hustru, Kate, är frånvarande från kungliga tjänster efter en bukoperation. Hon förväntas vara tillbaka i tjänst först efter påsken.

Harrys ord om att återvända

Men förra året när Harry talade ut i en tv-intervju i programmet ”Good morning America”, så lät det annorlunda när han fick frågan om han funderat på att återvända till kungahuset.

Nej. Jag tror inte att det någonsin kommer att vara möjligt”, svarade prinsen då.

Han utvecklade sitt svar vidare:

Även om det finns ett avtal eller en överenskommelse mellan mig och min familj finns det en tredje part som kommer att göra allt de kan för att se till att det inte är möjligt. Inte hindra oss från att återvända, men göra det ohållbart att överleva”.

När Harry och Meghan lämnade kungahuset 2020 så kom de överens med hovet att avsäga sig sina plikter. Kungligheter får nämligen inte ha andra kommersiella intressen utanför kungahuset. Därför kan Harry stoppas från att tillfälligt komma tillbaka till kunglig tjänst.

Sin sargade relation med sin bror, prins William, gör det dessutom ännu svårare för Harry att återvända.

Vad fint att Harry åtminstone försöker sträcka ut en hand till familjen. Det återstår att se hur deras relation utvecklar sig.