Williams ilska mot Harry – därför vägrar han släppa in sin bror i värmen igen

Efter att kung Charles fått sin cancerdiagnos så tycks det som att prins Harry kommit allt närmare sin far.

Men Harrys bror William, tronarvingen, tänker inte låta honom komma tillbaka in i kungahuset igen.

Den senaste tiden har världens ögon återigen riktats mot det brittiska kungahuset. Denna gång med anledning av hälsoproblem inom familjen.

Först låg prinsessan av Wales, Kate Middleton, inlagd på sjukhus och genomgick en bukoperation för ett för allmänheten okänt tillstånd.

I samma veva så genomgick kung Charles behandling för en förstorad prostata. Kort senare gick hovet ut offentligt och meddelade att läkarna gett Charles en cancerdiagnos i samband med sjukhusvistelsen. Det är inte känt vilken typ av cancer som han lider av, men det ska inte röra sig om prostatacancer.

Ända sedan prins Harry fick reda på att hans far fått diagnosen så ska han ha haft flera ”varma samtal” med Charles, vilket källor till de brittiska tabloiderna vittnat om.

Harry reste även från Kalifornien till London för att besöka sin far. Det blev dock ett kort möte innan de skildes åt igen.

Prins Harry och hustrun Meghan Markle har blivit lite av den brittiska kungafamiljens svarta får. 2020 valde de att lämna kungahuset och sina titlar då de ville bli ekonomiskt självständiga.

De önskade att fortfarande få vara kungliga och fortsätta med vissa uppdrag. Men då det inte är tillåtet att ha kommersiella intressen som kunglig så fick de helt lämna kungahuset.

Sedan dess har Harry och Meghan talat ut i en intervju med Oprah Winfrey, där de talade ut om kungafamiljen och hur de behandlat dem. Harry släppte också självbiografin ”Den andre”, där han avslöjade flera hemligheter om familjen.

Harry vill återvända till monarkin

Källor som står nära Harry har sagt till bland annat The Mirror att Harry är intresserad av att återvända till kungahuset för att hjälpa till med vissa uppdrag nu när Charles är sjuk.

Harry är redo och villig att hjälpa till och tror verkligen att det skulle fungera bra för båda parter. Enligt hans uppfattning skulle det inte vara olikt det som föreslogs redan 2020, med en hybridmodell för arbetet. Med kungens sjukdom finns det kanske större anledning att överväga dessa alternativ.

William sätter stopp för Harry

Men att William skulle tillåta Harry att återvända till de kungliga ämbetena bedöms av källor som osannolikt. William anser att Harry och Meghan inte går att lita på efter allt som hänt tidigare.

Vad som än har diskuterats mellan William och kungen är privat, men det är absolut och kategoriskt klart att han (William) inte skulle tillåta Harry att återvända. Han tyckte att det var en dålig idé vid den tiden och han är ännu tydligare nu. Om någon ska ta på sig fler plikter så är det William och det är inte ens på agendan just nu. Hans huvudfokus ligger på sin fars hälsa, hans familj och vad som är bäst för monarkin. Det finns en nollprocentig chans att Harry kommer tillbaka i någon kapacitet”, säger en källa till The Mirror.

Hoppas verkligen att Harry och resten av familjen kan bygga upp en bra relation igen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev