Därför sträcker Harry och Meghan ut en hand till familjen just nu – beslutet som kan rädda relationen

Prins Harry och Meghan Markle har skickat sina hälsningar och stöd till Charles och Kate Middleton.

Detta efter att både Charles och Kate vårdas på sjukhus.

Det var nyligen som nyheten kom ut om att Catherine ”Kate” Middleton, prinsessan av Wales, vårdas på sjukhus. Hon har genomgått en operation i buken men exakt vad det är som Kate lider av har det brittiska kungahuset hållit hemligt.

Samtidigt som nyheten om Kates hälsotillstånd kom ut så meddelades det även att kung Charles skulle undersökas för en förstorad prostata, vilken han också ska opereras för.

Harry och Meghan sträcker ut en hand

Enligt en källa inifrån kungahuset så har nu Harry och Meghan nått ut till kungen och prinsessan för att ge sitt stöd, vilket bland annat The Mirror rapporterar om.

Kungen och Prinsessan av Wales har fått stöd från Prins Harry och Meghan angående deras hälsa. Hertigen och Hertiginnan har på olika sätt kontaktat båda parter för att framföra sin oro och sina lyckönskningar”, säger källan.

Harry och Meghans agerande skulle kunna ses som ett försök att förbättra relationen mellan dem och familjen. Relationen har nämligen inte varit den bästa sedan Harry talade ut i media och gav ut sin självbiografi ”Den andre”, där han avslöjar flera hemligheter om kungafamiljen och som skadat deras rykte.

Kan ha fått höra nyheterna via media

Enligt uppgifter så ska Buckingham Palace ha försökt att nå ut till alla medlemmar i kungafamiljen innan de gick ut offentligt med att Kate och Charles behövde vårdas.

Nyheten behövde dock komma ut fort då Charles var tvungen att ställa in en del av sina kungliga uppdrag. På onsdagen nådde nyheten medierna klockan 07:25 kalifornisk tid. Eftersom Harry och Meghan bor i Kalifornien så är det därför möjligt att de fick reda på familjens sjukdomstillstånd via nyhetskanaler innan de fick höra det privat.

Kanske kan förbättra relationen

Enligt den numera bortgångna drottning Elizabeths förre pressekreterare, Dickie Arbiter, har sagt att Harry och Meghan gjorde rätt i att försöka nå ut till sina familjemedlemmar.

Det är bra att de har insett att hans svägerska har genomgått vad som uppenbarligen är en allvarlig operation och att hans far ska genomgå en operation vid 75 års ålder. Det är rätt sak att göra för att erkänna det. Jag är glad för Catherine och kungens skull. Det är ovanligt och saknar motstycke att ha två kungligheter på sjukhus samtidigt. Januari är vanligtvis lugnt på den kungliga fronten och det är vettigt att båda operationerna görs nu, förr snarare än senare. Drottningen skulle alltid ha velat att relationen återuppbyggdes, men hon skulle inte få se det under sin livstid. Det var för många andra saker som pågick”.

Hoppas att Kate och Charles tillfrisknar snart! Och hoppas att relationen mellan kungligheterna kan förbättras snart!

LÄS MER: