Foto: AP/TT/Shutterstock

Enda kravet för att Harry ska försonas med sin familj – speciella villkoret för barnens skull

Ett mycket speciellt villkor för att försonas med hela familjen.
Nu framkommer vad prins Harry egentligen kräver för att ta med Meghan och barnen till Storbritannien igen, skriver The Telegraph.

Bara några veckor innan covid-19-utbrottet skulle komma att lamslå världen slog en nyhetsbomb av stor magnitud ner i Storbritannien.

Då blev det officiellt att prins Harry och hans hustru Meghan Markle hade valt att lämna det brittiska kungahuset.

Artikeln fortsätter under bilden.

Prins Harry och Meghan Markle på hockeymatch i Vancouver, Kanada, i november 2023. Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press via AP/TT
Prins Harry och Meghan Markle på hockeymatch i Vancouver, Kanada, i november 2023. Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press via AP/TT

De valde dessutom att kliva av alla sina kungliga åtaganden, för att i stället ta sitt flyttlass till Meghans hemland USA.

Aktionen fick namnet ”Megxit” på löpsedlarna i Storbritannien, och storyn dominerade i dagar, veckor, månader – ja, numer till och med åratal – efter det att paret hade fattat sitt definitiva beslut.

För Harry och Meghan innebar detta även att de fick avstå sina titlar och offentliga medel.

”Skrämmande att se min bror skrika åt mig”

Kungafamiljen själva har extremt sällan lämnat några kommentarer överhuvudtaget kring affären. Men år 2022 gav Harry en exklusiv inblick.

Då presenterade han sin syn på det hela i en Netflix-dokumentär. Prins Williams lillebror förklarade då att hans önskan var att delvis stanna kvar i kungahuset. Han ville representera monarkin på deltid, på sina egna villkor.

Men detta önskemål slog resten av familjen ned på omedelbart, enligt Harry.

– Det var skrämmande att se min bror skrika åt mig och höra min pappa säga saker som inte var sanna, och farmor som bara satt tyst och såg det hända, säger Harry i Netflix-dokumentären ”Harry och Meghan”, enligt Aftonbladet.

Han har sedan dess även släppt en egen bok, ”Spare” (”Den andre”).

Varje gång Harry har anlänt till Storbritannien sedan flytten till USA har han skapat stora rubriker.

Nu väntas han komma hem igen. Detta i samband med invigningen av Invictus Games i St Paul’s Cathedral i början av maj, skriver Mirror. Det är ett internationellt sportevenemang som hölls första gången 2014, för skadade och sjuka militärer, både tjänstgörande och veteraner.

Då kan Harry ta med familjen till Storbritannien – enda villkoret

Samtidigt är det osäkert om Harry kommer att få sällskap av sin hustru Meghan, som ska vara en stor supporter av makens initiativ när det kommer till Invictus Games, och parets två barn Archie, 4, och Lilibet, 2.

Enligt The Telegraph har nämligen Harry ett mycket speciellt villkor som måste uppfyllas för att han ska vilja ta med sig hela familjen till hemlandet igen.

Kung Charles. Foto: Shutterstock
Kung Charles. Foto: Shutterstock

Tidningen hänvisar till källuppgifter som gör gällande att Harry vill upphäva ett beslut från inrikesministeriet som handlar om polisskydd.

Enligt ett tidigare beslut ska Harry nämligen inte ha omedelbar rätt till polisskydd när han är i Storbritannien, och prinsen känner enligt tidningen att han inte kan ta Meghan, Archie och Lilibet till sitt hemland förrän detta beslut hävts, skriver Telegraph.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev