Nya bilderna på Victoria och barnen får folk att le – detaljerna när de leker i skogen: ”Man ser det”

Att kronprinsessan Victoria och Daniel tycker om att tillbringa tid i skog och mark syns tydligt. 2017 påbörjade Victoria ett projekt där målet var att vandra genom Sveriges alla landskap, vilket hon slutförde 2019. Nu har man instiftat ett nytt projekt som ska uppmuntra barn och unga till friluftsliv.

Under “Allemansrättens dag” fångades Victoria och Daniel på bilder som nu sprider glädje på nätet. 

Svenskt friluftsliv och Generation Pep vill få fler att upptäcka tjusningen med friluftsliv. “Allemansrättens dag” är en nyinstiftad temadag som förutom att informera barn och ungdomar om allemansrätten och ska öka intresset för utomhusaktiviteter. 

Förra veckan var det premiär för temadagen, och på plats fanns inga mindre är kronprinsessan Victoria och prins Daniel, för att stötta satsningen. 

Foto: Jessica Gow/TT

Under temadagen i tisdags vandrade Kronprinsessparet från Akalla centrum till Eggeby gård i Stockholm tillsammans med barn, ungdomar och representanter från olika friluftsorganisationer.

LÄS MER: Prins Daniel ställd av reporterns oväntade fråga – orden i direktsändning: ”Vad ska det här leda till?”

Härliga bilderna på Victoria

Flera barn gladdes åt kronprinsessans närvaro, men av bilderna att döma verkade Victoria stormtrivas under dagen i det fria. 

Kronprinsessan Victoria. Foto: Jessica Gow/TT

På flera bilder kan man ser Victoria skrattar och ler i prins Daniels närvaro, och på andra bilder ses hon samtala och leka med barnen som deltog i temadagen. 

LÄS MER: Victoria storfavorit bland barnen under senaste landskapsvandringen: ”Kaotiskt”

”Förebilder, så fina”

På Kungahusets Instagram kan man läsa flera fina kommentarer om prinsparets initiativ. 

“Förebilder, så fina”, lyder en av kommentarerna. 

“Min dotter kom hem och var så nöjd ! Man ser det på bilden också. Tusen tack!!”, skriver en annan. 

“Bravo fina kronprinsessparet”

“Åh vilken underbar idé med Allemansrätten den borde vi ALLA deltaga i. Jag är uppväxt med Mulleskola och Skogsströvarna”, skriver en. 

“Så fantastiskt roligt”. 

Bakom initiativet till dagen ligger Svenskt friluftsliv tillsammans med Generation Pep, som grundades av prins Daniel.

För bara några veckor sedan anordnade Generation Pep en temadag i Hagaparken, där syftet var att introducera olika sporter och fysiska aktiviteter för barn som ännu inte hittat en fritidssysselsättning de tycker om.