Silvia portad från barndomshemmet – därför vägrade ägaren bjuda hem drottningen

Huset som drottning Silvia bodde i under sina tonår ligger nu ute till försäljning.

Men Silvia har tidigare förbjudits av de nuvarande ägarna att hälsa på i sitt gamla hem.

Drottning Silvia föddes i tyska Heidelberg den 23 december 1943. När hon var i fyraårsåldern flyttade familjen till Brasilien där de bodde fram till Silvias tidiga tonår.

Året var 1958 då familjen Sommerlath flyttade tillbaka till Tyskland, denna gång till ett område i norra Düsseldorf. Där spenderade Silvia sina tonår och sin skoltid.

Senare skulle hon som bekant träffa kung Carl XVI Gustaf under OS i München 1972, där hon jobbade som utbildningsansvarig för OS-värdinnorna. Kärleken uppstod direkt och fyra år senare gifte sig det kungliga paret.

Silvias gamla hus är till salu

Det hus i norra Düsseldorf som Silvia bodde i mellan åren 1958 till 1968 ligger nu ute till försäljning, vilket flera medier rapporterat om.

I mäklarannonsen gör man ingen hemlighet av att den svenska drottningen en gång bott i huset.

Vem tycker inte om ett hus som kan berätta en historia? Det här huset (…) kan just det. Sveriges nuvarande drottning, Silvia, bodde här under sin skoltid i Düsseldorf”, står det i annonsen.

Husets nuvarande ägare Isabelle Cremer, 49, tycker att huset bjuder på en spännande historia.

– I grunden är det likadant som det var när familjen Sommerlath bodde här, säger Isabelle till Dagens Nyheter.

Drottningen fick inte besöka huset

I början av 90-talet fick Isabelle Cremers föräldrar en förfrågan från kungahuset. Det var Silvia som frågade om hon fick komma och besöka sitt gamla hem. Men hon fick avslag på sin förfrågan.

– Min mamma, som var lite egen, sa nej till det, berättar Isabelle för DN.

Efter att Isabelles mamma gått bort och då huset nu ska säljas så har Isabelle försökt nå ut till kungahuset via ett formulär på deras hemsida. Men än har hon inte fått något svar.

Det återstår att se om drottning Silvia får besöka sitt gamla hem till slut. Men förhoppningsvis får hon det!