STORT GRATTIS: Prins Daniel fyller 47 år – så firas födelsedagen tillsammans med familjen

I dag är det ingen vanlig dag, för i dag fyller Prins Daniel 47 år.

Tidigare i år har han firat i stillhet födelsedagen med Kronprinsessan Victoria och barnen, vilket kan vara exakt det som prinsen vill ha det även i år.

Stora delar av kungafamiljen har redan hunnit fylla år, men nu är det äntligen dags att hylla och fira vår älskade prins Daniel.

I dag fyller han 47 år och olikt sin hustru kronprinsessan Victoria, blir det inte med pompa och ståt som födelsedagen kommer firas.

När det är hustruns födelsedag firas det stort på Öland, men tidigare år har Prins Daniel valt att fira sin stora dag i stillhet tillsammans med sin familj.

– Kronprinsessfamiljen firar tillsammans med familjen där hemma. Dagen firas helt privat. Det blir ett traditionellt firande av prins Daniel, sa hovets informationschef Margareta Thorgren förra året när prinsen firade födelsedag.

Prins Daniel
Foto: Elisabeth Toll, Kungl. Hovstaterna

Och om man ska se till den kungliga kalendern som annars brukar vara full med olika evenemang, verkar det som om den har tömts helt på plikter under födelsedagen.

Enligt kungahusets hemsida har inte kronprinsessan Victoria eller prins Daniel några åtaganden under dagen.

Men förutom födelsedagsfirande har det funnits något annat mycket speciellt att fira i år.

Kronprinsessfamiljen
Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungl.Hovstaterna

Firade 10-årig bröllopsdag

Den 19 juni hade nämligen Prins Daniel och kronprinsessan Victoria 10-årig bröllopsdag, något som uppmärksammades med nytagna foton på kärleksparet.

Tio år har alltså gått sedan de sa ja till varandra och som vi alla blev oerhört berörda av Prins Daniels vackra tal sin älskade hustru.

”Älskade Victoria. Jag är så stolt över det vi har tillsammans. Jag är så lycklig för att nu få vara Din man. Jag kommer att göra allt jag någonsin kan för att Du ska förbli så lycklig som Du är i dag”, sa Prins Daniel efter ett rörande tal till sin älskade.

Victoria och Daniel vid bröllopet. Foto: Wikimedia commons

Vi hoppas att ni får en fantastisk födelsedag Prins Daniel! Stort grattis!