Victoria hyllas världen över för historiska detaljen på kroppen – gömde något ovanligt mitt framför gästerna

Nyligen besökte den franske presidenten Emmanuel Macron och hans hustru Brigitte Sverige.

Under besöket så välkomnades de på det kungliga slottet, där bland annat kronprinsessan Victoria närvarade.

Nu har utländsk media rapporterat om en särskild detalj som Victoria bar på under galamiddagen med den franske presidenten.

Det var under förra veckan som Frankrikes president Emmanuel Macron och hans hustru Brigitte Macron var i Sverige för ett statsbesök.

Under besöket hade de ett fullspäckat schema, där bland annat en välkomstceremoni på slottet i Stockholm stod på agendan. Därefter följde mängder av besök och på tisdagskvällen vankades det galamiddag.

Middagen serverades i Karl XI:s galleri i det kungliga slottets festvåning. Omkring 170 gäster var bjudna till den pampiga middagen, där kungafamiljen och presidentparet förstås var huvudpersonerna.

Till middagen var vår framtida drottning Victoria självklart närvarande tillsammans med Daniel och andra medlemmar från kungafamiljen.

Efter att bilderna från middagen på kronprinsessan kommit ut så har nu en särskild detalj uppmärksammats av utländska medier, däribland People Magazine.

Kronprinsessan Victoria, Silvia och Emmanuel Macron
Foto: Jessica Gow/TT

På middagen bar nämligen Victoria ett särskild diadem av stål som har fransk anknytning. Troligtvis så bar hon det som en hyllning till det franska presidentparet.

Speciella diademet som Victoria bar

Diamenet heter egentligen ”Stålgarnityret” och är ett av två diadem i den kungliga smyckesskatten som är tillverkade i främst stål och saknar ädelstenar.

Stålgarnityret var ursprungligen en gåva till Hortense de Beauharnais, som var drottning av Holland och styvdotter till Napoleon. Det var hennes brorsdotter drottning Josefina av Sverige och Norge, som senare fick ärva Stålgarnityret.

Under många år låg Stålgarnityret undangömt fram tills 1976, då vår nuvarande drottning Silvia ska ha hittat det. Sedan dess har både hon, prinsessan Christina och förstås kronprinsessan Victoria burit diademet.

Så med tanke på diademets historia var det ett utmärkt val av Victoria att bära det under galamiddagen förra tisdagen. Till det så bar hon även en vacker grå klänning från H&M.

Kronprinsessan Victoria
Foto: Jessica Gow/TT

Vilket klockrent val av smycke! Så vacker hon är – vår kära kronprinsessa!

Vad tänker du om diademet som Victoria bar under galamiddagen? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

LÄS MER: