Elisa Lindströms dilemma med dottern – därför tvingas hon tillbringa tid utan Irma: ”Klurigt”

Elisa Lindström är med i årets ”Melodifestivalen” och samtidigt uppträder hon i musikalen ”De’ e’ det här vi kallar kärlek” i Malmö varje helg.

Det har gjort att det blivit lite svårare för henne att träffa sin snart femåriga dotter Irma nu när hon är borta så mycket.

– Det är lite klurigt, säger hon till Nöjeslivet.

Trots att hon bara är 32 år har dansbandssångerskan Elisa Lindström stått på de flesta av landets stora scener.

Hennes band Elisa’s vann ”Dansbandskampen” redan 2010, då hon bara var 19 år gammal. Sedan dess har hon synts och hörts i många olika sammanhang.

Läs mer: Därför har Gunilla Persson stora skulder hos Kronofogden – kan få värdesaker beslagtagna

Elisa har vunnit det hedersamma dansbandspriset Guldklaven som ”Årets sångerska” tre gånger och hennes band har kammat hem två Grammisar. Dessutom har de placerat sig på ”Svensktoppen” vid flera tillfällen.

Elisa Lindström
Elisa Lindström. Foto: Maja Suslin/TT

Tredje gången i ”Mellon”

Nu är Elisa aktuell som deltagare i årets ”Melodifestivalen” med bidraget ”Forever Yours”. Det är tredje gången hon är med i tävlingen.

– Det känns jättekul. Framför allt eftersom förra gången jag var med var det under covid. Då var vi på Annexet och man fick inte träffa folk. Så det känns verkligen jättekul att vara här och uppleva festen. Min första gång var 2014, så det är lite så tioårsjubileum på något vis. Herregud vad tiden går, säger hon när Nöjeslivet får en pratstund med henne.

Kan du berätta lite om din låt?

– Man kan verkligen känna ”Melodifestival”-rötterna i låten, schlagerrötterna. Den är på engelska, så den känns lite mer uppdaterad. Med hjärtat i schlagervärlden. Den är ganska krävande röstmässigt, den kräver att jag är i form. Jag får verkligen använda min röst på ett väldigt härligt sätt. Men det krävs att jag ligger i och slipar på formen, säger hon.

– Den handlar om att bara ge sig hän i kärlek. Att öppna upp sig totalt, fortsätter hon.

Spelar musikal i Malmö

Förutom att hon deltar i ”Mellons” första deltävling i Malmö är hon med i musikalen ”De’ e’ det här som kallas kärlek” som spelats på Nöjesteatern i just Malmö hela hösten. Det fortsätter hon med även i vår.

Musikalen är skriven av Ingela ”Pling” Forsman och Monica Forsberg och den bygger på 26 av de låtar som de två, samt Lasse Holm och Torgny Söderberg, skrivit till ”Melodifestivalen”.

Att den spelas i just Malmö är trevligt tycker Elisa.

– Vi är i Malmö nu och spelar den, så det känns som ett andra hem just nu faktiskt. Därför är det extra kul att få tävla där. Vi har jätteroligt, vi hyllar ju schlagermusiken varje helg. Vi märker ju vilket fäste den har i folks hjärtan. Det blir party varje kväll, säger hon.

Lasse Holm är en centralgestalt i musikalen, men han står inte med på scenen.

– Han är inte med i föreställningen, men han är ju aktiv och har kommit och tittat. Har varit med i skapandet av den. Vi har träffats lite grann tidigare, men framför allt känner jag honom via hans musik. Jag är uppvuxen med den musiken, förklarar hon.

Får hjälp av ex-mannen

Att hon tillbringar väldigt mycket tid i Malmö nu innebär att hon inte träffar sin dotter Irma, 4, på samma sätt som hon är van vid att göra när hon är hemma i Mariestad.

Det blir helt klart svårare att få ihop det så kallade livspusslet när hon är borta så mycket.

– Det är lite klurigt, men det funkar ändå bra. Jag har väldigt bra kommunikation med min ex-man (Markus Frykén) och vi hjälps åt med henne. Jag träffar henne när jag kommer hem på veckorna och så är hon med ibland på teatern och trivs bra där och tycker det är roligt, säger hon.

Elisa Lindström Irma
Elisa Lindström med dottern Irma. Foto: Instagram

Samtidigt verkar Irma tycka att det är väldigt coolt att hennes mamma ska vara med i ”Mellon”.

– Hon fyller fem i februari. Hon gillar ”Melodifestivalen”, så hon tycker att det här är spännande, säger Elisa.

Lycka till i tävlingen, Elisa. Hoppas att det går bra och att du har en underbar tid.

Ska du titta på ”Melodifestivalen” i år? Lämna gärna en kommentar, gilla-markera eller dela artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev