Jon Henrik stöttas av kärleken Maret – efter svåra tiden

Jon Henrik Fjällgren gick in i väggen och ville inte ställa upp i Melodifestivalen igen.

Men i år är han tillbaka – tack vare kärleken Maret.

– Hon är en stor del i varför jag mår så bra, säger han till Aftonbladet.

Jon Henrik Fjällgren har gjort succé de år han har varit med i Melodifestivalen. Första året 2015 slutade han tvåa, och sist han var med, 2017, knep han en bronspeng.

Nu är artisten tillbaka i tävlingen. Men hade du frågat honom för ett par år sedan hade han vägrat att ställa upp iogen.

I en intervju med Aftonbladet berättar Jon Henrik Fjällgren att han gått in i väggen i samband med att han skulle medverka i Melodifestivalen.

– Jag ville få det klart så jag kunde få vila upp mig. Jag kände att jag hade jobbat för hårt helt enkelt och var sliten. Till slut kommer man till det där att kroppen inte orkar helt enkelt. Det var det som jag körde in i väggen, säger Jon Henrik Fjällgren till tidningen.

Jon Henrik Fjällgren
FOTO: SVT

Jon Henrik Fjällgren om stödet från Maret Nystad

I dag mår han bättre. Anledningen: Flickvännen Maret Nystad, som han varit tillsammans med i två år.

– Hon har varit en stöttepelare och är en fantastisk kvinna som tar mig för den jag är och stöttar mig i allt. Spelar ingen roll nästan vilken väg jag går och det tycker jag är fint, säger han.

Om Jon Henrik inte siktat på att vinna tidigare gånger han ställt upp, får han i år räkna med att det kan bli seger.

Redan inför tävlingen var nämligen Jon Henrik storfavorit att ta hem Melodifestivalen, enligt spelbolagen.

FOTO: TT

När Nöjeslivet träffade artisten i samband med Melodifestivalens presskonferens ville han dock inte ta ut något i förskott.

– Ja, vinna hade ju varit fantastiskt. Men det är bortom min tro. Jag brukar aldrig tänka att jag ska vinna. Det här är mer att jag vill fortsätta skapa och förändra saker i världen om jag kan. Därför tar jag chansen att vara med i år, sa han till Nöjeslivet.

Jon Henrik Fjällgren går ut som sjunde artist i deltävling 3 i Leksand med bidraget ”Norrsken”.

Vilket fantastisk stöd du har i din flickvän, Jon Henrik! Dela gärna artikeln om du vill att Jon Henrik ska gå vidare till final.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fABLG4LD60O65bXopqZq1S0EkVRkVrODY2FqRjMCbtnKaD3Td86DnkMZUL1Wev91?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Allt du behöver veta om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat