Robin Bengtsson bryter tystnaden – efter kärleken Sigrid Bernsons tunga period

Sigrid Bernson berättade modigt och öppenhjärtigt om utmattningssyndromet och en abort.
Nu öppnar kärleken Robin Bengtsson, som tävlar i Melodifestivalen 2022, upp om den tunga perioden.
– Klart att det är jobbigt när den man älskar inte mår bra, säger Bengtsson till Nöjeslivet.

På lördagen kliver Robin Bengtsson, 31, in i Melodifestivalens första deltävling med bidraget ”Innocent love”. Det blir för fjärde gången som den tidigare vinnaren av tävlingen ställer sig på SVT:s scen – den här gången i Avicii Arena.

På plats i arenan kommer Bengtsson ha stöd av kärleken Sigrid Bernson, som även hon tidigare tävlat i Mello som artist, berättar han.

– Ja absolut, vi har fått loss lite biljetter så det blir Sigrid, min son, min syrra och lite andra kompisar. De har lovat att göra lite skyltar och så, det ska bli jättekul, säger Robin Bengtsson till Nöjeslivet.

STOCKHOLM 20190501 Artisten Robin Bengtsson och dansaren Sigrid Bernson träffade i samband med ”Let’s dance” 2019. Foto: Jessica Gow / TT

Sigrid Bernson gjorde en känslosam intervju med Anna Brolin i TV4:s ”Efter fem” förra veckan. Där berättade Let’s dance-profilen och artisten om sin utmattningssyndrom, men också att hon genomgått en abort under samma period.

LÄS MER: Sigrid Bernsons ord om Anna Brolin efter känslosamma intervjun i TV4

Robin Bengtsson om tunga perioden

Nu berättar Robin Bengtsson hur den tuffa perioden varit för paret.

– Det är väl egentligen hennes ord som måste beskriva den resan, men det är klart att det är jobbigt när den man älskar inte mår bra. Man får försöka att stötta så mycket man kan. Och någonstans har det varit lite tur i oturen att vi har haft en pandemi samtidigt, i och med att jag inte varit bortrest så mycket då. Jag har bara försökt underlätta vardagen så mycket det går, säger Robin Bengtsson.

Sigrid talade ut i ”Efter fem” hos Anna Brolin. Foto: TV4

Hur har du stöttat henne?

– Jag kunde verkligen ingenting om utmattingssyndrom innan det här drabbade Sigrid, så det har varit mycket att lära för mig också. Jag tror det viktigaste är att inte sätta för stor press på att man ska komma tillbaka snabbt som möjligt, säger Robin Bengtsson.

På frågan om hur deras erfarenheter kan hjälpa andra par i liknande situationer, förklarar Bengtsson att det handlar om att ta en dag i taget.

– Det är just den pressen man behöver komma ifrån. Att avgifta sig från stress. Ta en till dag att må bra, och inte känna press och stress och att pengar får komma andrahand när en själv eller i ens familj inte mår bra. Då blir allt annat sekundärt.

Robin Bengtsson om stödet från Sigrid Bernson i Melodifestivalen 2022

Att Sigrid nu kommer finnas på plats i Avicii Arena och heja fram Robin tillsammans med familj och vänner betyder mycket för den tidigare vinnaren av Melodifestivalen.

LINKÖPING 20200131 Robin Bengtsson tävlade med låten Take a Chance i Melodifestivalen 2020, här under repetitionerna. I år är han tillbaka med låten Innocent love. Foto: Fredrik Sandberg / TT

– Det ska bli jättekul. Senast jag var med i Mello i delfinalen kunde inte ”Sigge” vara med, eftersom hon inte mådde bra, och det är jättekul att hon kan vara med nu. Det är alltid roligt ha stöd i arenan.

På lördagen väntas även en del publik till arenan i Stockholm, även om restriktionerna inte hävs helt förrän i nästa vecka.

Bengtsson medger att han är nervös inför att möta publiken igen.

– Ja, det tror jag att det kommer bli på lördag, men vi kommer ju även ha publik på genrep och det blir den största publiken på väldigt länge. Det kommer kännas helt fantastiskt tror jag. Även om det inte är ett fullsatt Globen så blir det ändå mycket folk. Jag tycker att det gör så mkt för Mello, man vill se publiken på plats, även för oss som står på scen.

Robin Bengtsson avslutar årets första deltävling i Melodifestivalen 2022 –– som sänds på lördag 5 februari 20.00 i SVT1 – med bidraget ”Innocent love”.

Nu passar vi på att skicka vårt stöd till Sigrid och Robin! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!