Pluras stora glädjebesked – Eldkvarn återförenas: ”Har lite låtar…”

Den som väntar på något gott.

Nu släpper Plura Jonsson ett riktigt glädjebesked – Eldkvarn återförenas med nytt album och en stundande turné.

– Jag, och alla andra i bandet, tyckte att det skulle vara jättekul, säger han till Aftonbladet.

Det har tisslats och tasslats en längre tid. Bland annat i samband med sin 70-årsdag i augusti, berättade Plura Jonsson att en återförening var nära förestående.

Efter närmare sex års uppehåll, och tio år sedan senaste plattan, står det nu klart. Legendariska bandet Eldkvarn återförenas i ett mäktigt 50-årsjubileum.

I en intervju med Aftonbladet avslöjar bandets frontman och sångare Plura Jonsson att gruppen ska börja spela ihop igen. Och det blir med en hel del nytt material.

– Jag har lite låtar jag har skrivit och jag har även lite låtar jag har fått från andra artister, säger han till Aftonbladet.

plura jonsson
BORLÄNGE 20120628 ’Plura’ och Eldkvarn spelar på scenen Eldorado uner musikfestivalen Peace and Love i Borlänge. Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX

Eldkvarn återförenas med album och turné

Gruppen bildades 1971 av bröderna Plura och Carla Jonsson. Bandet har genom åren berikat den svenska låtskatten med hits som ”Fulla för kärlekens skull”, ”Kärlekens tunga”, ”Pojkar pojkar pojkar” och ”Vår lilla stad”.

Under 2022 planerar Eldkvarn att släppa sitt nytt album, det första sedan ”De berömdas aveny” för tio år sedan.

Förutom det kommer bandet dessutom att ge sig ut på vägarna igen. Tanken från början var att samla gruppen redan i år, men på grund av coronapandemin blir det både album och turné under 2022.

– De har ju släppt restriktionerna nu, men det hade de inte gjort när vi beslutade det här, säger Plura.

eldkvarn
©SCANPIX SWEDEN, 1999-04-21. Eldkvarn Werner Modiggård (t.v.), Carl Jonsson (i mitten) och Per Plura Jonsson (t.h.). Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Gruppens medlemmar består, förutom Plura Jonsson (sång och gitarr) och brodern Carla (sång och gitarr), av Tony Thorén (bas), Werner Modiggård (trummor) och Claes von Heijne (klaviaturinstrument).

Ser du också fram emot Eldkvarns återförening? Lämna då en kommentar på Facebook och berätta om dina tankar kring beskedet!

Och du – glöm inte att dela vidare artikeln till andra musikälskare där ute.

plura jonsson
STOCKHOLM 20210611 Plura Jonsson, musiker och låtskrivare, fyller 70 år den 10:e augusti. Foto: Claudio Bresciani / TT