Därför lämnar Sanne Salomonsen ”Så mycket bättre” – sanningen bakom plötsliga avskedet: ”Jag har…”

Hon är Danmarks stora rockdrottning, som skördat stora framgångar även här i Sverige. Sanne Salomonsen var bara med i fyra avsnitt av årets ”Så mycket bättre” – sedan var hon tvungen att dra.

I programmet avslöjar hon anledningen till att hon måste lämna resten av gänget.

– Jag sticker efter showen i kväll. Det är min sista dag, säger hon.

Vilken entré hon gjorde, den danska dynamiten Sanne Salomonsen, 67. När rocksångerskan skulle komma in i ”Så mycket bättre”-huset i början av avsnitt 3 hade Lasse Holm lurat övriga deltagare att hon pratade grov danska och vägrade kommunicera på engelska.

Det gjorde att vissa av deltagarna, särskilt Ellen Krauss, till en början var lite rädd för Sanne. Med tiden insåg de andra att det bara var ett spratt.

Läs mer: Här blåser Sanne Salomonsen de andra deltagarna – fräcka sprattet får stjärnorna ur spel: ”Lasses idé”

Sanne Salomonsen
Sanna Salomonsen i ”Så mycket bättre”. Foto: TV4

Salomonsens rubriker efter programmet

Oj, vad hon bjudit på sig själv inne i huset. Dels skar hon av sig en bit av fingret på en mandolin när hon skulle hjälpa till att göra cole slow till en middag. Dels delade hon med sig av historien när hon rev upp ett sår i halspulsådern och fick en stroke för 17 år sedan.

Hon är verkligen en profil som fått mycket uppmärksamhet denna säsong av ”Så mycket bättre”. Tack vare sin frispråkighet har många fastnat för Sanne, både tittarna och de andra deltagarna.

Utöver det faktum att hon bjudit på tolkningar som ”I Like It” (Eagle-Eye Cherrys låt), ”Hvis dét, det her du kalder ”kärlek” (dansk version av Lasse Holms låt) och ”Bad bitch” (Peg Parneviks låt) har hon levererat material för alla tidningar att skriva om.

Bland annat pratade hon med Peg i avsnitt 5 om hennes beslut att leva som singel och ha flera sexpartners.

Sanne Salomonsen, Peg Parnevik
Sanne Salomonsen och Peg Parnevik. Foto: TV4

– Ja, då kan man ju göra vad man vill, med vem man vill, när man vill. Sex är fantastiskt men det ska vara ”no strings attached.” Så blir det verkligen ärligt, sa hon då och fortsatte:

– Plötsligt så har man ju några kompisar. Man känner någon i England, man känner någon i Sverige, man känner någon i Tyskland- du vet. Jag älskar det! Det för mig är total frihet.

Därför lämnar Sanne Salomonsen programmet

Alla goda historier har däremot ett slut. I inledningen av lördagens avsnitt avslöjar Sanne Salomonsen att hon ska lämna Grå Gåsen och de andra deltagarna efter middagen.

– Jag sticker efter showen i kväll. Det är min sista dag, säger hon i programmet.

– Men berätta. Vad fan ska du göra nu?, frågar Pär Wiksten, sångare i The Wannadies.

– Jag är mitt i en turné, säger hon, vilket förvånar de andra.

– Så jag åker bara hem och fortsätter att spela. Jag har ställt in två konserter för att göra det här.

Alla runt bordet blir märkbart ledsna över beskedet. Liksom alla tv-tittare tycker de att hon bjudit på sig själv och verkligen gett järnet.

– Men du, spelar du själv? Har du fullt band?, frågar Pär Wiksten.

– Okej, lyssna. Jag är på turné med två olika band. Ett med elektriska gitarrer som spelar alla rockhits. Jag har ett eget band, vi spelar alla de stora ”Pop commercial hits”, förklarar Sanne.

Danska dynamiten Sanne Salomonsen. Foto: Tv4/ Karl Melander/TT

Peg Parnevik: ”It’s her world”

Samtidigt säger hon att hon och ex-maken Mats ”Malla” Ronander just gjort två spelningar tillsammans, i Malmö och Göteborg, precis innan hon åkte till Gotland för att medverka i TV4-programmet.

Precis innan Sanne tar farväl av sina nyfunna vänner uppträder hon med en tolkning av Peg Parneviks låt ”Bad Bitch”. Efter låten får hon stående ovationer av de andra.

– It’s her world, we’re just living’ in it (Det är hennes värld, vi andra bara lever i den), säger Parnevik.

Tack för allt, Sanne. Du har verkligen levererat i ”Så mycket bättre” och vi kommer sakna dig.

Vill du läsa mer om programmet? Gilla, dela och kommentera gärna artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev